Up 2 Date

Chris Brown aangeklaagd voor 20 miljoen dollar wegens verkrachting

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Chris Brown aangeklaagd voor 20 miljoen dollar wegens verkrachting

Een vrouw heeft Chris Brown voor 20 miljoen dollar aangeklaagd wegens verkrachting. Volgens de vrouw zou de r&b-zanger haar in december 2020 hebben gedrogeerd en verkracht.

Benieuwd naar haar muziek

Dat blijkt uit gerechtelijke documenten die in handen zijn van XXL. Het vermeende seksuele misbruik zou plaats hebben gevonden op een luxe jacht nabij de woning van Puff Daddy in Miami Beach. In de documenten valt te lezen dat Chris de vrouw, een niet bij naam genoemde danser en zangeres, had uitgenodigd nadat ze met een vriend van hem, die ook aanwezig was op de jacht, sprak via FaceTime. De zanger zou benieuwd zijn naar haar muziek.

"Plotseling slaperig"

Later zou Chris Brown een drankje hebben gedaan met haar op de jacht. Kort na het nuttigen van het drankje merkte de vrouw dat ze "plotseling slaperig" werd en zich "gedesoriënteerd" voelde. Chris zou haar toen mee hebben genomen naar een kamer waar de verkrachting zou hebben plaatsgevonden. Uit de documenten blijkt dat de vrouw hem wilde tegenhouden, maar dat niet kon, omdat ze niet helemaal bij zinnen was. Een dag later nam de zanger contact met haar hebben op en raadde hij haar aan om een morning-afterpil te gebruiken.

Meermaals afgesproken

Vorig jaar zou de vrouw meermaals met Chris Brown hebben afgesproken om aan haar zangcarrière te werken. Tijdens haar laatste ontmoeting met de artiest bleef hij aandringen om naar zijn slaapkamer te gaan. Nadat ze dat weigerde zou Chris agressief zijn geworden en haar hebben uitgescholden. Haar advocaten zeggen dat hun cliënt uit schaamte geen aangifte van verkrachting had gedaan tegen de zanger.

Ster advertentie
Ster advertentie