Up 2 Date

Dode en gewonden bij schietpartij in kerk VS, kerkgangers binden dader vast

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Dode en gewonden bij schietpartij in kerk VS, kerkgangers binden dader vast

Bij een schietpartij in een kerk in de Amerikaanse stad Laguna Woods heeft een man afgelopen zondag het vuur geopend op de aanwezigen. Daarbij is één persoon om het leven gekomen en zijn vijf mensen zwaargewond geraakt.

Schutter vastgebonden

Het incident vond na de zondagochtenddienst van de Geneva Presbyterian Church plaats. Ongeveer 40 leden kwamen daar samen voor een lunchbijeenkomst. Rond 13.30 uur lokale tijd begon de man te schieten. Kerkgangers wisten te voorkomen dat de schutter meer slachtoffers zou maken door hem te overmeesteren en vast te binden.

Heldhaftigheid en moed

De lokale politie meldt dat de verdachte, een man van in de zestig, is gearresteerd en dat er een wapen in beslag is genomen. Over de toedracht van het incident is vooralsnog niets bekend. Volgens sheriff Jeff Hallock toonden de kerkgangers die de man wisten te overmeesteren uitzonderlijke heldhaftigheid en moed. "We kunnen stellen dat de situatie veel ernstiger had kunnen zijn als zij niet hadden ingegrepen", aldus Hallock tegen de Los Angeles Times.

Dag na terreuraanslag

Het schietincident in de kerk in Laguna Woods vond een dag na de terreuraanslag in de Amerikaanse stad Buffalo plaats. Afgelopen zaterdag schoot de achttienjarige Payton Gendron in een supermarkt in Buffalo tien Amerikanen dood. Voor de aanslag had hij een racistisch manifest online gezet. Via een camera op zijn helm zond hij beelden van de schietpartij live uit op livestreamservice Twitch.

Ster advertentie
Ster advertentie