Up 2 Date

Politie krijgt meerdere tips over dood van 13-jarige Sedar Soares

foto: WNL
  1. Newschevron right
  2. Politie krijgt meerdere tips over dood van 13-jarige Sedar Soares

De politie heeft de afgelopen dagen meerdere tips ontvangen over de schietpartij waarbij Sedar Soares (13) in 2003 in Rotterdam-Zuid om het leven kwam. Dat meldt een woordvoerder van de politie aan het AD.

Geen inhoudelijke mededelingen

De politie wil geen inhoudelijke mededelingen doen over de tips. Daarnaast is het niet bekend of er ook bij het Team Beschermde Getuigen informatie is binnengekomen. "Dat horen we pas in een later stadium omdat het gaat om mensen van wie de identiteit verborgen blijft", aldus de woordvoerder. Tot zover heeft de politie vooral getuigen opgeroepen die aanwezig waren bij het schietincident, maar ze houden er rekening mee dat die betrokkenen uit angst geen verklaring willen afleggen.

Stilzwijgen verbreken

Afgelopen zondag deed de zus van Sedar, Janet, in de documentaire Spreek! Nu! op NPO 1 met behulp van deepfake-technologie een oproep aan de dader en de getuigen om zich te melden. In de deepfakevideo is een jongen met het gezicht van Sedar te zien op een voetbalveld. Terwijl hij richting de camera loopt doet Janet een beroep op de dader en getuigen om het stilzwijgen te verbreken. Volgens de politie is het zeer ongebruikelijk dat deepfake-technologie wordt gebruikt bij een getuigenoproep. Echter hoopt de politie dat ze op deze manier de dader en getuigen zover krijgen om van zich te laten horen.

Ripdeal

Sedar werd op 1 februari 2003 neergeschoten toen hij met zijn vrienden aan het spelen was op het parkeerdek van metrostation Slinge in Rotterdam. De jongens gooiden sneeuwballen op langsrijdende auto's. Een bestuurder heeft op een gegeven moment een wapen gepakt en meerdere schoten gelost. Daarbij werd Sedar in het hoofd geraakt. De volgende dag overleed hij aan zijn verwondingen in het ziekenhuis. Lang werd gedacht dat hij zou zijn doodgeschoten, omdat de automobilist kwaad zou zijn geworden nadat zijn auto werd geraakt door sneeuwballen. Op basis van een nieuw onderzoek gaat de politie er echter van uit dat Sedar per ongeluk en onschuldig het slachtoffer werd van een ripdeal.

Ster advertentie
Ster advertentie