Up 2 Date

Politie onderzoekt of meerdere mensen betrokken zijn bij dood Gino (9)

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Politie onderzoekt of meerdere mensen betrokken zijn bij dood Gino (9)

De politie onderzoekt of er mogelijk nog meer verdachten betrokken zijn bij de ontvoering en de dood van de 9-jarige Gino, nadat de verdachte Donny M afgelopen zaterdag werd opgepakt. Dat liet een woordvoerster van de politie vandaag weten aan ANP.

Meerdere beelden ontvangen

De politie heeft inmiddels meerdere beelden van onder andere dashcams ontvangen, na een oproep aan burgers om hun medewerking te verlenen in het onderzoek. De politie was specifiek op zoek naar beelden waarop een blauwe Volkswagen Lupo te zien is. Ook wilde de politie beelden van de omgeving waar Gino voor het laatst gezien werd evenals de omgeving waar zijn step werd gevonden. "Er komen reacties binnen, de recherche is druk bezig de beelden te analyseren en naar waarde te schatten", aldus de woordvoerster.

Lichaam gevonden in Geleen

Gino verdween afgelopen woensdagavond uit een speeltuin in Kerkrade. De politie stuurde een Amber Alert uit, waarna er een grote zoekactie werd gestart door de politie, het Veteranen Search Team en burgers uit de omgeving. Volgens de politie zou het 9-jarige jongetje voor de verdwijning hebben gevoetbald met drie andere kinderen en een man. De politie had al gesproken met de drie kinderen wist in de nacht van vrijdag op zaterdag de 22-jarige Donny M. op te pakken. Zaterdagochtend werd het lichaam van Gino gevonden bij een woning in Geleen nadat M. de politie op de plek wees.

M. had verleden met kindermisbruik

Gisteren werd bekend dat Donny M. in 2017 al werd veroordeeld voor het misbruiken en mishandelen van twee jongetjes in Sittard. Op 28 juni van dat jaar had de toen 17-jarige M. twee jongens bedreigd, mishandeld en zeker één van hen seksueel misbruikt. In december 2017 werd hij veroordeeld tot bijna vijf jaar jeugddetentie en moest hij een klinische behandeling ondergaan bij een instelling die geestelijke gezondheidszorg biedt aan jongeren tot 23 jaar.

Ster advertentie
Ster advertentie