OMG

Gemeente Den Haag stort per ongeluk 2,5 miljoen op rekening criminelen en daklozen

foto: Pexels
  1. Newschevron right
  2. Gemeente Den Haag stort per ongeluk 2,5 miljoen op rekening criminelen en daklozen

Ambtenaren van de gemeente Den Haag hebben behoorlijk lopen klunzen. En dat is in het voordeel van een aantal daklozen, verslaafden en criminelen van de stad. Zeventig van hen zouden bij elkaar namelijk zo'n 2,5 miljoen euro op hun rekening gestort hebben gekregen, omdat de ambtenaren een foutje hebben gemaakt.

klein bedrag keer honderd

Het was de bedoeling dat de daklozen, verslaafden en criminelen een klein bedrag zouden krijgen omdat zij meededen aan een proefplaatsing bij een werkgever. De ambtenaren maakten echter niet dat bedrag, maar een bedrag dat honderd keer hoger was naar de mensen over, meldt De Telegraaf.

niet meer terug

Zo zouden de criminelen, daklozen en verslaafden bedragen als 30.000 en 150.000 euro op hun rekening gestort hebben gekregen. En hoewel de gemeente heel hard probeert om al het geld terug te krijgen, schijnt dat niet in alle gevallen te lukken.

Een woordvoerder van de gemeente vindt het heel erg wat er gebeurd is. "We hebben direct actie ondernomen om de bedragen terug te vorderen."

"Degenen aan wie de foutieve betalingen zijn verricht, zijn inmiddels benaderd."

Controle

De fout is sowieso niet de fout van één persoon: als de gemeente zulke hoge bedragen overmaakt, moeten meerdere ambtenaren hier goedkeuring voor geven. Als het bedrag boven de 50.000 euro is, moet zelfs de directie van de financiële afdeling óók nog tekenen. De gemeente gaat dan ook onderzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren.

Hoe hoog het bedrag is dat de gemeente nog niet heeft weten terug te halen is nog onduidelijk.

Ster advertentie
Ster advertentie