OMG

Buschauffeur aangeklaagd vanwege hard remmen om kinderen lesje te leren

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Buschauffeur aangeklaagd vanwege hard remmen om kinderen lesje te leren

Een Amerikaanse buschauffeur is aangeklaagd nadat hij kinderen een lesje wilde leren door expres hard te remmen. Omdat de kinderen niet op hun plek wilden blijven zitten, besloot de buschauffeur te laten zien waarom dat gevaarlijk is.

Camerabeelden

Het gaat om de 61-jarige Brian Fitzgerald uit Colorado in de VS. Op camerabeelden van de schoolbus is te zien hoe Fitzgerald de kinderen waarschuwt om op hun plek te blijven zitten. Als ze niet luisteren, zegt de buschauffeur: "Willen jullie zien hoe gevaarlijk dit is?", waarna hij expres hard remt. "Heben jullie het begrepen? Daarom moet je op je plaats zitten. Draai je om en ga goed zitten", zegt Fitzgerald in de video.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Aanklacht

Er is een aanklacht ingediend tegen Fitzgerald wegens kindermishandeling zonder letsel en een aanklacht wegens kindermishandeling met lichamelijk letsel. Een van de kinderen zou namelijk een wondje hebben opgelopen in het gezicht door de actie. Hij moet op 12 mei voor de rechter verschijnen.

excuses

In een brief aan de school heeft de buschauffeur inmiddels zijn excuses aangeboden. "Het spijt me oprecht voor mijn keuzes in mijn pogingen om studenten op te leiden", schrijft Fitzgerald. "Ik ben nog steeds 100 procent verantwoordelijk voor mijn acties in een poging om leerlingen in de bus zowel op te leiden als te controleren. Omdat ik een nieuwe chauffeur ben, heb ik niet de beste beslissing genomen en als ik het over kon doen, zou ik mijn beslissingen heroverwegen." De buschauffeur is sindsdien ontslagen.

Ster advertentie
Ster advertentie