OMG

Moeder krijgt 30 jaar gevangenisstraf voor laten trouwen van 13-jarige dochter met 47-jarige man

foto: Twitter: Fort Bend County District
  1. Newschevron right
  2. Moeder krijgt 30 jaar gevangenisstraf voor laten trouwen van 13-jarige dochter met 47-jarige man

Een moeder uit Texas is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 jaar, omdat ze haar 13-jarige dochter liet trouwen met een 47-jarige man. WKBN-TV meldt dat de moeder, genaamd Cherry P., ook wordt verdacht van het seksueel misbruiken van de tiener.

Seksueel actief

Een bezoek aan de dokterspraktijk leidde ertoe dat de autoriteiten lucht kregen van het huwelijk tussen het 13-jarige meisje en de 47-jarige man. Uit documenten van de rechtszaak blijkt dat het meisje aan de dokter vertelde dat ze seksueel actief was met 'haar echtgenoot', die 34 jaar ouder was. Cherry P. was aanwezig tijdens het bezoek en vertelde de dokter dat ze instemde met het huwelijk vanwege 'religieuze overtuigingen van de familie'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Seksueel misbruik

Het slachtoffer was al minstens een jaar 'getrouwd' met de man voordat hun huwelijk aan het licht kwam. Volgens WKBN-TV zijn er tijdens het gerechtsproces ook aanwijzingen aan het licht gekomen van seksueel misbruik door de moeder zelf.

"Hoewel het jonge slachtoffer in deze zaak keer op keer door haar moeder in de steek werd gelaten, werd ze tijdens het proces gesteund door een sterk supportteam", verklaarde aanklager Jessica Ramos aan de media. "We zijn haar adoptiemoeder, haar advocaat en de medewerkers van de kinderbescherming dankbaar, die het kind tijdens de rechtszaak hebben geholpen."

Minimaal 18 jaar oud

Normaal gesproken moet een persoon 18 jaar oud zijn om legaal te trouwen in Texas. Er zijn echter een aantal uitzonderingen die het mogelijk maken voor minderjarigen om op hun 16e te trouwen. De staat maakt geen uitzonderingen voor tieners van 13 jaar oud.

Ster advertentie
Ster advertentie