OMG

Internetsensatie Grumpy Cat (7) overleden aan blaasontsteking

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Internetsensatie Grumpy Cat (7) overleden aan blaasontsteking

Met pijn in hun harten schrijven de baasjes van Grumpy Cat dat ze afgelopen dinsdag is overleden aan een blaasontsteking. De chagrijnig kijkende poes, die eigenlijk Tardar Sauce heette, is maar zeven jaartjes oud geworden. Ze overleed in de armen van haar moeder (baasje), Tabatha.

Echte naam van Grumpy Cat

Tardar Sauce werd door Tabatha's broertje Bryan gepost op Reddit en kreeg daar de bijnaam Grumpy Cat. Vervolgens werd de poes een wereldwijd internetfenomeen. De meme werd overal gedeeld. Het diertje werd zo populair dat ze haar eigen film kreeg: Grumpy Cat’s Worst Christmas Ever. Er verscheen zelfs een boek over de poes die in vijftien talen vertaald is. Daarnaast had Grumpy Cat een eigen Facebook, Instagram, Twitter en zelfs merchandise.

Niet chagerijnig

Eigenlijk was Tardar Sauce geen chagrijnige poes. Volgens een recent bericht was hij 99 procent van de dag een doodnormaal vrolijk beestje, met meer dan elf miljoen volgers op haar socials.

Blaasontsteking

De familie van Grumpy Cat schrijft dat hun geliefde poes ondanks de zorg van professionals niet gered kon worden. Ze overleed dinsdagochtend 14 mei aan complicaties van een recente blaasontsteking. Bekijk hieronder hun emotionele overlijdensbericht:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie