OMG

Allochtone Duindorper Jos biedt excuses aan

  1. Newschevron right
  2. Allochtone Duindorper Jos biedt excuses aan
Het Haagse Duindorp kwam afgelopen week negatief in het nieuws omdat allochtone Nederlanders regelmatig uit de wijk worden weggepest. TV West maakte een reportage (zie video) waarbij verschillende inwoners aan het woord kwamen. De meest opvallende reactie was die van een donkergekleurde Duindorper die vertelde dat ook hij het liefst alleen blanke inwoners in de wijk heeft: "Laten we dit stukje Nederland zo houden".

De man heet Jos en heeft zelfs Srilankaanse roots. Hij kreeg via social media en uit zijn directe omgeving een stortvloed aan kritiek over zich heen. Hoe kan je als allochtoon zulke uitspraken doen vroegen velen zich af.

Door alle ophef kwam Jos tot inkeer en besloot zelf contact op te nemen met FunX om zijn kant van het verhaal te vertellen. "Uiteindelijk kreeg ik gewoon een camera in mijn gezicht en ben ik gewoon heel dom en impulsief gaan lullen. Ik heb dingen gezegd die ik absoluut niet meende. Het is totaal niet wie ik ben, ik vind het gewoon echt verschrikkelijk wat is gebeurd," zegt hij tegen Morad en Shay tijdens Fresh ’n Up.

Luister het complete gesprek hieronder terug!

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/146272079&amp;color=ff5500&amp;auto_play=false&amp;hide_related=false&amp;show_artwork=true"></iframe>
{/source}

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie