OMG

Man schakelt politie in na vinden van vuurwapen, blijkt chocolade te zijn

foto: Facebook: Politie Basisteam Maastricht
  1. Newschevron right
  2. Man schakelt politie in na vinden van vuurwapen, blijkt chocolade te zijn

Een man uit Maastricht kreeg afgelopen zondag de schrik van zijn leven toen hij voor de deur van zijn woning een vuurwapen zag liggen. De verontruste Maastrichter twijfelde geen moment en schakelde meteen de politie in, die naar de woning snelde. Eenmaal gearriveerd, werd duidelijk dat de man zich onnodig druk maakte. Het bleek namelijk te gaan om een vuurwapen van chocolade.

Munitie

Op Facebook schrijft de politie van Maastricht dat de geschrokken bewoner in de avond een melding maakte van de vondst. Ook lag er een doosje munitie naast het pistool met het getal 23 erop. "Bij dit soort meldingen zorgen we natuurlijk dat we zo snel mogelijk ter plaatse zijn om dat vuurwapen veilig te stellen. En natuurlijk vraag je je dan af op weg naar de melder waar zo’n vuurwapen vandaan komt. Waarom ligt zo’n vuurwapen bij de voordeur van een woning?" Bij nadere inspectie bleken zowel de pistool als het doosje munitie van chocolade te zijn.

"Chocoladeletter was handiger"

De agenten hebben de bewoner uiteindelijk gerust kunnen stellen en namen het chocoladepistool en chocolademunitie mee naar het bureau, aangezien hij het cadeautje totaal niet kon waarderen. De man liet de politie weten dat hij met niemand problemen heeft en vroeg zich af wie zoiets zou doen. De politie geeft dan ook de tip dat "een chocoladeletter bij de voordeur echt veel beter was geweest".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie