OMG

Gepensioneerd stel opent restaurant in woonkamer: ''Voor wie eenzaam is''

foto: Ter illustratie: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Gepensioneerd stel opent restaurant in woonkamer: ''Voor wie eenzaam is''

Luc (62) en Rozemarie (56) hebben een sociaal restaurant in hun woonkamer geopend. Ze hebben hun meubels vervangen door extra eettafels en willen er zijn voor mensen die zich alleen voelen. ''Winst maken we niet, maar we doen het voor wie eenzaam is.''

Laagdrempelig

Door de zaak in hun eigen woonkamer te openen, bleven ze bespaard van grote investeringen. ''De tafels en stoelen hebben we opgekocht bij zaken die failliet gingen'', vertelt het Belgische koppel aan Nieuwsblad. Voor elf euro kun je er vanaf komende woensdag terecht voor een voorgerechtje, een hoofdgerecht en een dessert.

''Winst zullen we er niet mee maken. We willen onze tijd vooral zinvol invullen. En aangezien veel mensen zich eenzaam voelen, willen we hen op een laagdrempelige manier uitnodigen bij ons aan tafel.'' De drankprijzen liggen wel wat hoger, omdat het koppel de lokale horeca niet in de weg wilt zitten.

Dichterbij elkaar brengen

De eerste twee vrijdagavonden zijn al volgeboekt. Reserveren is verplicht en kan online. Het koppel heeft hun restaurant Het Kieken en den Olifant genoemd. Dat betekent in het Vlaams 'de kuiken en de olifant'. ''Ik ben niet de meest behoedzame. Dus mijn vrouw noemt mij geregeld 'den olifant'. Ik zeg dan altijd: 'maar gij zijt een kieken!''', legt Luc uit.

Op volle capaciteit heeft het stel ruimte voor 25 gasten. ''Corona maakt het er niet makkelijker op, maar we wilden dit niet blijven uitstellen. We volgen uiteraard alle horeca-maatregelen op.'' Dat betekent dat het stel bij binnenkomst ook controleert op een coronatoegangsbewijs. De twee hebben verder geen ervaring in de horeca en benadrukken dat ze dit vooral doen om mensen weer dichterbij elkaar te brengen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie