OMG

Politie zoekt bestuurder van raceauto die op de snelweg reed

foto: youtube/Evert Košťál
  1. Newschevron right
  2. Politie zoekt bestuurder van raceauto die op de snelweg reed

De Tsjechische politie is op zoek naar de bestuurder van een Formule 2-auto die rondreed op de openbare weg. De chauffeur hoeft niet te rekenen op een boete voor te snel rijden, want hij of zij hield zich netjes aan de maximaal toegestane snelheid van de snelweg. Wel zal de bestuurder een boete ontvangen omdat hij met een auto rondreed, die niet op de openbare weg mag rijden. In de zoektocht richt de politie zich op een Chevrolet Corvette, die bij de raceauto leek te horen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gevaarlijk op openbare weg

Auto's die gebruikt worden in de wedstrijden zoals de Formule 1 en de Formule 2 zijn misschien veilig als je rondrijdt op een circuit, maar op de openbare weg maak je het moeilijk voor je medeweggebruikers. Zonder richtingaanwijzers weet niemand wat je precies gaat doen en zodra het donker wordt, heb je geen verlichting. Dat zijn dan ook een paar redenen waarom deze auto officieel niet de weg op mag.

Formule 2

Liefhebbers van autoraces zeggen dat de gezochte auto een Formule 2-auto van Ferrari is. Het zou gaan om een Dallara GP2 die sterke overeenkomsten toont met de wagen waarin de Finse coureur Kimi Riakkönen in 2008 reed.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie