OMG

Auto rijdt publiek in bij autoshow in Purmerend: drie gewonden

foto: youtube/NHnieuws
  1. Newschevron right
  2. Auto rijdt publiek in bij autoshow in Purmerend: drie gewonden

Bij de vijfde editie van het auto-evenement Carbecue is afgelopen zondag een auto het publiek ingereden. Daarbij raakten drie mensen gewond. Op de schokkende beelden van NH is te zien hoe de bestuurder uit Badhoeverdorp keihard wegrijdt in zijn BMW M3 en vervolgens crasht. In de video zie je al snel dat de auto lichtelijk slingert bij het optrekken. Als de achterkant eenmaal wegglijdt, raakt de bestuurder de controle kwijt en rijdt hij het publiek in.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Slachtoffers

De drie gewonden zijn mannen uit Amsterdam, Hardenberg en Purmerend. Ze sprongen nog wel aan de kant, maar werden toch geraakt door de auto. Het evenement werd direct daarna afgelast. Twee mannen zijn inmiddels thuis, maar een van de slachtoffers liep een beenbreuk op. De organisatie heeft hem bezocht.

Niet verantwoordelijk

De organisatie zegt dat het een evenement met stilstaande auto's is. De bestuurder die crashte, vertrok net bij het event. De organisatie betreurt het incident: "Natuurlijk betreuren wij het ongeval, ook al valt het niet onder onze verantwoordelijkheid. Wij organiseren jaarlijks in heel Europa tien tot vijftien autoshows, maar dit hebben we gelukkig nog niet eerder meegemaakt."

Ster advertentie
Ster advertentie