Films, Series & TV

Spannende trailer voor 'Ford v Ferrari' met Matt Damon én Christian Bale

foto: youtube/20thcenturyfox
  1. Newschevron right
  2. Spannende trailer voor 'Ford v Ferrari' met Matt Damon én Christian Bale

Als je gek bent van auto's, dan wordt Ford v Ferrari dé film die je dit jaar moet checken. Met Christian Bale en Matt Damon in de hoofdrollen én een budget van 100 miljoen dollar, weet je dat we hier te maken hebben met een echte Hollywood-blockbuster.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Shelby en Miles

Matt Damon speelt in Ford v Ferrari topontwerper Carroll Shelby die door Henry Ford II in dienst wordt genomen. Ford wil dat hij een auto bouwt die de dominante Ferrari's kan verslaan. Shelby eist daarvoor een pure coureur, de eigenwijze Brit Ken Miles (gespeeld door Bale). Samen bouwen ze aan de Ford GT40 wat uiteindelijk één van de meest iconische auto's wordt die het Amerikaanse bedrijf ooit gemaakt heeft.

Ford GT40 in Le Mans

Ford v Ferrari speelt zich af in de jaren zestig in een periode waarin Ferrari zeer dominant is in de racewereld. De Ford GT40 wordt klaargestoomd om het tegen de Italianen op te nemen in Frankrijk tijdens de 24 uurs race van Le Mans. Of de GT40 snel genoeg is, zien we rond 15 november als de film in de bioscopen gaat draaien.

Rush

Als je geen geduld hebt en ondertussen toch een film over auto's wil zien, check dan in de tussentijd de film Rush over de rivaliteit tussen de onlangs overleden Niki Lauda en James Hunt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie