Lifestyle

6 citytrips die je makkelijk met de auto kan maken

foto: Pexels
  1. Newschevron right
  2. 6 citytrips die je makkelijk met de auto kan maken

Schiphol hoeft niet altijd je startpunt te zijn voor een leuk stedentripje. De auto is ook prima te doen en roadtrippen is nog leuk ook! Er zijn genoeg vakantiespots waar je in maximaal tien uur naartoe rijdt, maar je moet er natuurlijk wel op komen. Dit lijstje brengt je misschien wel op hele leuke ideeën!

1. Salzburg - Oostenrijk

Wat dacht je van Salzburg? Je moet wel negen uur van je leven ervoor over hebben om te reizen, maar als je rijdt tussen veranderende landschappen, blijft de verveling waarschijnlijk wel uit. De stad biedt niet alleen musea en mooie gebouwen, maar wist je ook dat Mozart hier geboren is? Genoeg leuks om even aan Nederland te ontsnappen en dat maar op 938 kilometer.

2. Parijs - Frankrijk

Oui Oui, Paris! In deze stad van de liefde valt altijd wat te doen. Breng je geen bezoekje aan het Louvre, dan kan je wel struinen over de Champs-Élysées. En de Eiffeltoren is natuurlijk ook iets dat je niet vaak genoeg gezien kan hebben. Winkel je graag, dan is Parijs ook de perfecte plek voor vintage shoppen. Na ruim vijf uurtjes ben je in Parijs ongeveer 470 kilometer verder.

3. Luxemburg

Weer wat dichter bij huis, maar toch totaal anders: Luxemburg. Op ongeveer 200 kilometer van de Nederlandse grens vind je een gevarieerd heuvelachtig landschap met pittoreske dorpjes waar je heerlijk even lekker uit kan waaien. En dat in slechts vier uurtjes rijden.

4. Praag - Tsjechië

Het is misschien niet de eerste plek die in je opkomt, maar Praag schijnt een fantastische stad te zijn. Het staat vol met historische gebouwen en torens en wordt qua schoonheid vaak vergeleken met Wenen en Venetië. Bovendien is deze Gouden Stad - zo wordt Praag ook wel genoemd - goedkoper dan andere Europese steden. Vanuit Amsterdam is het ongeveer 875 kilometer rijden en kom je in ruim negen uur op deze bestemming aan.

5. Antwerpen - België

Antwerpen is al helemaal dichtbij. Slechts 160 kilometer en ruim twee uurtjes verder ben je vanuit Amsterdam in deze Belgische stad. Hier hoef je geen lang weekend voor uit te trekken, want voor een dagje lekker eten, winkelen, historische gebouwen checken en doelloos rondwandelen ben je hier op de juiste plek.

6. Lille - Frankrijk

Weer even terug naar Frankrijk, want het plaatsje Lille is een onontdekt pareltje waar je in ruim drie uur rijden al kan zijn. Deze Noord-Franse studentenstad heeft veel te bieden, waaronder leuke tentjes om te eten en drinken. Daarnaast kan je echte shopper er zijn of haar hart ophalen. Lille heeft namelijk ruim 3900 winkels.

Ster advertentie
Ster advertentie