OMG

Bugatti sloopt wereldrecord van duurste auto met hypercar: La Voiture Noire

foto: youtube/shmee150
  1. Newschevron right
  2. Bugatti sloopt wereldrecord van duurste auto met hypercar: La Voiture Noire

Bugatti heeft het wereldrecord van duurste auto ooit compleet gesloopt met de prijs van hun nieuwe hypercar die ze La Voiture Noire hebben genoemd. Tot voor kort was de duurste auto van de wereld de Lykan Hypersport en die kostte zo'n 3,4 miljoen dollar. De nieuwe Bugatti La Voiture verplettert dat record. Het automerk maakte tijdens de autoshow van Genève bekend dat La Voiture Noire bijna vijf keer zoveel kost als de Lykan: 15,8 miljoen dollar om precies te zijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Monsterlijke Bugatti

La Voiture Noire betekent de zwarte auto, dus de kleur kan je waarschijnlijk al raden. En mocht je je afvragen wat voor monster je krijgt voor die 15 miljoen dollar: zestien cilinders, vier turbochargers en 1500 pk aan vermogen. De nieuwe Bugatti is gebaseerd op een stylish voorganger uit 1930, de Bugatti Type 57 SC Atlantic. Waar het ook aan doet denken is de Batmobile van Batman. Bruce Wayne is waarschijnlijk ook de enige persoon in heel Gotham die deze auto zou kunnen betalen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het enige exemplaar

Als je ergens 15,8 miljoen dollar op de bank hebt staan (stuur iets!), dan hebben we alsnog slecht nieuws voor je. Bugatti heeft het enige exemplaar van La Voiture Noire namelijk al verkocht aan een steenrijke klant. En nee, dat is niet Bruce Wayne, want Batman bestaat niet.

Ster advertentie
Ster advertentie