OMG

Wat was in 2014 trending op FunX.nl?

  1. Newschevron right
  2. Wat was in 2014 trending op FunX.nl?
Wow! Wat een jaar! Op FunX.nl zag je het afgelopen jaar de meest opvallende nieuwtjes langskomen van emotionele raps over #MH17 tot Beyoncé's suprisevideo's. We gingen van discriminatie in Duindorp tot het glas op Kim Kardashian's kont. Wat was in 2014 trending bij FunX? Kijk maar mee!

We trappen dit overzicht af met twee knappe homoseksuele vaders die kritiek kregen op hun schattige Instagramfoto. Daarop waren ze hun dochtertjes aan het klaarmaken voor school. Gelukkig kwam er een overvloed aan support. Alle media-aandacht leverde één van de papa's een carrière als fotomodel op, zoals je hierboven kunt zien.Tattas Be Like ging begin 2014 van startWhat's App Facebook?
Facebook kocht Whatsapp in februari, waardoor mensen massaal wilden overstappen. FunX gaf je tien WhatsApp alternatieven, maar uiteindelijk gebeurde er niets. De massale verhuizing bleef uit. In hetzelfde jaar verschenen de beruchte blauwe vinkjes en inmiddels willen mensen ook weg bij Facebook vanwege de nieuwe privacy regels.

Minder Marokkanen?
De eerste maanden van het jaar stonden vooral Marokkanen in de schijnwerpers. Eerst kwam iemand niet van zijn Marokkaanse paspoort af, daarna eiste Wilders vooral Minder, Minder, Minder Mocro's en daaruit ontstond de tegenreactie #BornHere

Boefje uit Curaçao
We leerden dit jaar dat je niet alle fotografen kunt vertrouwen. Zo portreteerde er eentje een Syrisch jochie helemaal alleen in een woestijn. Hij deed dat slim, want de rest van zijn familie liep een paar meter voor hem... HOAX! Wat ook gebakken lucht bleek te zijn, was de stagekans van Reedie bij de ING Bank. Het 'boefje uit Curaçao' kreeg per ongeluk de mailwisseling te zien en deed aangifte bij de politie.

Duindorp
FunX reporter Shay leerde met de harde hand dat de Haagse wijk Duindorp in bepaalde delen niet zo gastvrij is zodra je een kleurtje hebt. Ze maakte het in april zelf mee. Shay werd Zwarte Piet genoemd tijdens een reportage in Duindorp en zelfs uitgescholden door een klein kind. Duindorper Jos die zelf een kleurtje heeft en tegen allochtonen leek te zijn, vertelde in Morad & Shay's show dat hij te impulsief had gereageerd en bood zelfs zijn excuses aan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.Gevangenis
In 2014 zagen we hoe Vybz Kartel levenslang achter de tralies verdween voor moord. Gelukkig hoeft Adje minder lang te zitten voor fouten uit het verleden. Rapper Kempi kwam onlangs na maanden vrij en wist de kerstdagen nog thuis mee te maken.

Vader & dochter
Gelukkig waren er ook leukere verrassingen dit jaar. Zo leerden we Michael Jackson als hologram kennen en zagen we hoe een vader en dochter voor miljoenen views zorgden door samen te zingen.Dit jaar maakten we mee hoe Jay Z klappen kreeg van Solange. Een paar maanden later leek er niets aan de hand op de bruiloft van Beyoncé's zusje.Jaar van Mr. Probz
Voor Mr. Probz kan het jaar niet lang genoeg duren. Hij stond in allerlei landen op #1 met Waves, won twee FunX Music Awards, werkte met 50 Cent, Chris Brown en stond met meerdere tracks ook op #1 in de XChart.
Het WK bracht ons een bijtende Suarez, een Rihanna die voor Oranje was en een derde plaats. In dezelfde maand werd ook de gekleurde Zwarte Piet gelanceerd en zagen we hoe een ontzettend knappe overvaller ineens wereldnieuws werd.Juli was misschien de meest droevige maand van het jaar. Malaysia Airlines vlucht 17 (MH17) werd vermoedelijk uit de lucht geschoten boven de Oekraïne. Daarbij kwamen 298 mensen om het leven. Heel Nederland stond daarbij stil. Letterlijk en figuurlijk. Myrd deed dat rappend voor zijn vriend Regis die ook bij de ramp om het leven kwam.In de maand van MH17 protesteerde Appa fel tegen Israël tijdens de vele pro-Palestina demonstraties. Riza interviewde een ISIS strijder die ooit rapper was en Yes-R kreeg flink wat kritiek op zijn tatoeage.

Augustus stond in het teken van de vele Ice Bucket Challenges, maar in deze maand vond ook de release plaats van een videoclip waar iedereen in 2014 wel iets over heeft gezegd: Nicki Minaj - Anaconda.Humberto Tan kon zijn geluk niet op toen Pharrell aanschoof in RTL Late Night. In dezelfde maand bracht Keizer zijn langverwachte album Karma uit. Over karma gesproken: Drie meisjes pakten hun player-vriendje keihard aan op het vliegveld. Het was ook de maand waarin mensen uit alle windstreken ineens Bassie & Adriaan liedjes gingen zingen.In oktober kwamen racisten met voor- en achternaam uit de kast op een speciaal daarvoor ontworpen Tumblr pagina. Ebola bleek een geplande actie van de Illuminatie en Rick Ross was ineens tientallen kilo's dunner. Over dun gesproken, Snoop Dogg begon op Instagram een terroraanval tegen Iggy Azalea. Gelukkig was er ook goed nieuws: Ariana Grande bevestigde eindelijk haar relatie met Big Sean en T-Pain zong een keertje zonder autotune. Het klonk niet zoals de horrorervaring zoals in het McKamey Manor spookhotel.
Poeperd
November bracht het duivelse in de vrouw naar boven. We zagen hoe een vrouw in haar broek poepte tijdens het twerken, maar ook hoe één dom smsje van Lizzy in het verkeer haar leven veranderde. En niet te vergeten! De nieuwe videoclip van Beyoncé: 7/11!#BreakTheInternet
Wat je waarschijnlijk nog goed herinnert is de novemberdag waarop Kim Kardashian het internet brak met haar kont. De tweede golf met Kim's naaktfoto's hebben we overigens overgeslagen.Baantje gezocht
Voor werkzoekenden was er weer hoop, want Waka Flocka Flame had een leuke vacature voor je. Hij zocht iemand die dagelijks jointjes voor hem wilde draaien. Voor buschauffeur Shandrick was het misschien een tijdelijke oplossing geweest, want hij werd ontslagen omdat hij te vrolijk was. Net zo vrolijk als de dames die Usher schuurden tijdens zijn Amerikaanse tour. De DiXte 1000 was een groot succes met als uitschieters de video's van Keizer en Rochelle. P.S. Rihanna keerde terug op Instagram en wie niet terug keerde was de man die wegrende na een huwelijksaanzoek."Hey bro, je zwangere vrouw gaat vreemd" was één van de meest besproken FunX artikelen op Facebook.Seks, seks en nog meer seks!
De afgelopen weken leerden we dat je niet 125.000 euro moet uitgeven als je op Kim Kardashian wilt lijken. De kans is groot dat je als een eend eindigt, zoals Jordan James Parke. We leerden dat seksen in de metro misschien niet zo'n goed idee is. Seks met een voetballer zorgt er daarentegen voor dat je wereldwijd in het nieuws komt.

R.I.P. Zuen (THC)
Voor Beyoncé & Jay-Z eindigde het jaar in mineur, want de bedenker van Minecraft kaapte hun droompaleis weg. Het kostte hem maar 70 miljoen. Voor fans van THC was het ook een minder jaar, want gangmaker Zuen overleed aan de gevolgen van kanker. R.I.P.
Ster advertentie
Ster advertentie