Naar homepage
OMG

Vrouw probeert barista zwart te maken, maar mensen zamelen $58.000 fooi voor hem in

foto: Facebook: Lenin Gutierrez
  1. Newschevron right
  2. Vrouw probeert barista zwart te maken, maar mensen zamelen $58.000 fooi voor hem in

De Amerikaanse Starbucks-medewerker Lenin werd op Facebook helemaal afgemaakt door een klant. Amber, de vrouw in kwestie, was namelijk niet te spreken over zijn service. Ze werd niet door hem geholpen, omdat ze weigerde een mondkapje te dragen. Op Facebook probeerde ze de jongen met foto en al te exposen - "volgende keer wacht ik op de politie" -, maar bereikte daarmee het tegenovergestelde effect. Duizenden mensen kozen Lenins kant en via een crowdfundingsactie is er tienduizenden dollars aan 'fooi' ingezameld voor de barista.

Amber fb post

'Karen in het wild'

Onder het Facebookbericht van Amber, inmiddels uitgeroepen tot 'Karen', kwamen veel reacties van mensen die Lenins keuze steunen. Hij volgde namelijk simpelweg de geldende coronaregels op. Ene Matt vond Lenins actie zelfs zo goed, dat hij een inzamelingsactie opzette om hem van zijn verdiende fooi te voorzien. De omschrijving luidt: "Inzameling voor Lenins bewonderenswaardige actie om zijn mannetje te staan toen hij geconfronteerd werd met een Karen in het wild"

Reacties amber

fooi van $58.000

Waar Ambers/Karens doel waarschijnlijk was om de jongen publiekelijk af te branden, heeft ze hem in plaats daarvan flink rijk gemaakt. In vier dagen tijd is er namelijk al een overweldigende $58.000 ingezameld. In een video op Facebook bedankt Lenin iedereen voor hun bijdrage en steun en vertelt hij zijn kant van het verhaal. "Het is zo nuttig en ook zo shocking geweest om te zien hoe iets dat slechts binnen een paar minuten gebeurt zo groot kan worden."

Droom najagen

Lenin vertelt dat het ingezamelde geld hem de kans geeft om zijn droom na te jagen, namelijk dansen en dansles geven aan kinderen. "Ik kan nu mijn passie weer gaan uitvoeren. Ik bedank jullie echt vanuit de bodem van mijn hart."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie