OMG

Mijnwerker uit Tanzania in één klap miljonair na vinden van grote edelstenen

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Mijnwerker uit Tanzania in één klap miljonair na vinden van grote edelstenen

Saniniu (52) uit Tanzania heeft een vondst gedaan die hem in één klap (letterlijk) steenrijk heeft gemaakt. De mijnwerker stuitte tijdens zijn werk namelijk op de twee grootste tanzaniet-edelstenen die ooit gevonden zijn. De bank betaalde hem daar maar liefst 7,74 miljard Tanzaniaanse shilling voor, wat omgerekend neerkomt op iets meer dan 3 miljoen euro.

School bouwen

Saniniu, man van vier vrouwen en vader van meer dan dertig kinderen, vertelde aan de BBC een groot feest te gaan geven. Daarnaast is hij van plan het geld in de gemeenschap te steken. "Ik wil een winkelcentrum en een school bouwen, vlakbij mijn huis. Er zijn hier veel arme mensen hier die het zich niet kunnen veroorloven om hun kinderen naar school te sturen."

Dezelfde levensstijl

De levensstijl van de geluksvogel zal niet veranderen. Zo vertelt hij nog steeds voor zijn 2000 koeien te willen blijven zorgen. Voorzorgsmaatregelen vindt hij ondanks zijn nieuwe miljonairsstatus ook niet nodig. "Er is genoeg veiligheid hier. Er zullen geen problemen zijn. Ik kan hier gewoon 's nachts rondlopen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zelfstandige mijnwerkers

De tanazniet-edelstenen komen alleen voor een in klein noordelijk deel van het land. Saniniu werkt als zelfstandige met een overheidslicentie en vond de stenen, die samen zo'n 15 kilo wegen, in de Merelani-mijnen. Tanzania heeft door het hele land handelscentra opgericht waardoor mijnwerkers zoals Saniniu hun vondsten kunnen verkopen aan de regering.

- Goed nieuws is geen nieuws? Nee hoor, bij FunX telt positief nieuws net zo goedl! #feelgoodfriday -

Ster advertentie
Ster advertentie