OMG

Jonge vader die baan verloor door corona, wint $4,8 miljoen in loterij

  1. Newschevron right
  2. Jonge vader die baan verloor door corona, wint $4,8 miljoen in loterij

Een Australische man heeft in totaal 4,8 miljoen Australische dollar gewonnen. Dat is omgerekend zo'n 2,8 miljoen euro. De prijs kon op geen beter moment komen. De kersverse vader raakte namelijk door de coronacrisis werkloos.

Situatie veranderd

De man, die zijn naam niet bekend wil maken, is in de twintig. Hij raakte onlangs zijn baan kwijt vanwege het coronavirus. Met een jonge baby en een vrouw om voor te zorgen, was hij nogal gestresst over de situatie.

Zondag veranderde zijn situatie compleet, toen hij de hoofdprijs in de loterij binnensleepte. Het jonge gezin krijgt de komende 20 jaar elke maand 20.000 Australische dollar op hun rekening gestort.

Ongeloof

"Ik checkte mijn account gisternacht en zag dat ik gewonnen had", vertelt de man aan persbureau Australian Associated Press. "Ik maakte mijn vrouw wakker en die begon te gillen!" De man bekeek zijn account wel honderd keer om te kijken of het echt klopte. "Het is ongelofelijk."

Het stel deed die nacht geen oog meer dicht. "We bleven wakker, keken televisie en praatten over wat we met het geld gingen doen", zegt hij. "We zijn een jong gezin met een baby, dus dit zal ons de rest van ons leven op de been houden."

Gelukkig

"Ik ben pas mijn baan verloren door COVID-19 en dit is echt een opluchting", voegt hij aan zijn verhaal toe. "Ik was de laatste tijd zo gestresst, maar nu ben ik zo gelukkig."

De Australiër is blij met de financiële vrijheid die het gezin nu heeft. "De mogelijkheden zijn eindeloos met deze prijs", zegt hij. "Wat kan je níet doen met deze prijs, is eigenlijk de vraag."

Ster advertentie
Ster advertentie