OMG

Koppel sterft hand in hand na 64 jaar huwelijk

  1. Newschevron right
  2. Koppel sterft hand in hand na 64 jaar huwelijk

Een Amerikaans koppel dat bijna 64 jaar getrouwd is, stierf hand in hand. De 83-jarige Dolores stond al een aantal dagen aan het ziektebed van haar man toen ze plots zelf ook erg ziek werd.

Haar man Trent lag in het ziekenhuis, omdat zijn nieren steeds slechter gingen werken. Hij at niet meer en zijn conditie ging snel achteruit. Dolores was volledig gezond, maar kreeg uit het niets extreme hoofdpijn en moest vaak overgeven. Ze bleek een hersenbloeding te hebben gehad.

Laatste nacht samen

Het ziekenhuispersoneel zette de twee bedden naast elkaar, zodat ze hun laatste momenten samen konden doorbrengen. Trent en Dolores zijn toen hand in hand in slaap gevallen, waarna Dolores niet meer wakker werd.

Gebroken hart

Nadat Trent het slechte nieuws kreeg, vertelde hij zijn zoon dat hij voor de begrafenis een roze kist en een roze jurk moest regelen. Trent stierf enkele uren daarna. Dochter Sheryl wist dat hij het niet lang zou volhouden zonder zijn vrouw.

''Hij kon het gewoon niet aan. We hebben hem zien sterven. Ik dacht er toen niet zo aan, maar hij is letterlijk gestorven aan een gebroken hart.''

Geschiedenis

De twee ontmoetten elkaar in de jaren '50. Trent moest al snel naar Korea om mee te vechten in de oorlog. In die tijd schreven ze elkaar constant brieven. Na zijn terugkomst vroeg Trent haar ten huwelijk. Ze kregen twee kinderen, drie kleinkinderen en acht achterkleinkinderen.

Ster advertentie
Ster advertentie