OMG

Man boos na snelheidsboete voor rijden met 173 km/u: 'Ik reed veel harder!'

foto: ANP | Ter illustratie
  1. Newschevron right
  2. Man boos na snelheidsboete voor rijden met 173 km/u: 'Ik reed veel harder!'

Een 26-jarige man werd afgelopen weekend stopgezet op de A16 nadat de politie hem met 173 kilometer per uur voorbij zag scheuren in zijn Audi. De bestuurder was niet te spreken over de aanhouding. Niet omdat hij een flinke boete kreeg, maar omdat hij volgens hem veel harder reed dan de politie aangaf. "Ik reed 189 kilometer per uur, kijk maar, ik heb het gefilmd", is er te lezen in zijn verklaring.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Snelheid tot 190 km/u

De verkeerspolitie Zeeland-West-Brabant schrijft in een Instagrambericht dat ze de bestuurder op hoge snelheid voorbij zagen rijden en vervolgens ontdekten dat de auto al een tijdje geen geldige registratie meer had. Toen ze vervolgens de achtervolging inzetten, liep de snelheid van de Audi op tot 190 km/u. "Na alle wettelijke correcties bleef er uiteindelijk 173 km/u over."

'Ik reed harder'

Maar daar was de bestuurder, een Poolse man zonder rijbewijs of ander legitimatiebewijs, het niet mee eens. Toen hij werd stopgezet, liet hij de politie zelfs met ongepaste trots een filmpje zien waarop hij 220 km/u reed. "Wij konden niet vaststellen of hij dit zelf had gereden", aldus de politie, die de man daar dus niet voor kon bekeuren.

De bestuurder bleek uiteindelijk onder invloed te zijn van drugs. Zijn auto is in beslag genomen en hij kan een heel pakket aan boetes verwachten: voor de te hoge snelheid, rijden zonder rijbewijs, rijden onder invloed én rijden met een voertuig zonder geldige registratie.

Ster advertentie
Ster advertentie