OMG

Man overlijdt door robot die hem aanziet voor doos groenten

foto: ter illustratie: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Man overlijdt door robot die hem aanziet voor doos groenten

Een man in Zuid-Korea is per ongeluk vastgegrepen door een robot die hem aanzag voor met een doos vol met groenten. De man is na het ongeval naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed daar uiteindelijk aan zijn verwondingen, dit meldt het Koreaanse persagentschap Yonhap.

Verbrijzeld

De veertiger was een robot op zijn werk aan het inspecteren toen het faliekant misliep. De mechanische arm die dozen vol paprika's verplaatste, greep namelijk de man vast in plaats van de doos. Het lichaam van de man werd vervolgens op een lopende band geduwd, waardoor zijn gezicht en borstkast werden verbrijzeld. De medewerker werd daarna naar het ziekenhuis gebracht, maar de hulp die hij daar kreeg, mocht niet baten. Hij is in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen.

Robot

De man werkte in een magazijn die diende als opslagplaats voor landbouwproducten in de Zuid-Gyeongsand provincie. Op 6 november zouden de robots in het magazijn getest worden, maar die test werd uitgesteld omdat er wat mis was met de sensoren. Het was de taak van de werknemer om uit te zoeken wat er mis was met sensoren van de robot.

Het Donggoseong Export Agricultural Complex, de eigenaar van de fabriek, heeft gevraagd om een nauwkeurig en veilig systeem op te zetten om soortgelijke situaties in de toekomst te voorkomen.

Dit is overigens niet de eerste keer dat zich zo'n situatie voordoet. AFP meldt dat een Zuid-Koreaanse man in de vijftig ook al ernstige verwondingen opliep in maart dit jaar. Hij was bekneld geraakt door een robot tijdens zijn werk in fabriek die auto-onderdelen produceert.

Ster advertentie
Ster advertentie