OMG

Italië steeds strenger: deze toeristen kregen €1000 boete

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Italië steeds strenger: deze toeristen kregen €1000 boete

Als je in het centrum van Amsterdam woont, weet je vast en zeker dat toeristen soms behoorlijk irritant kunnen zijn. Dat vinden ze ook in Italië. Elk jaar reizen er tientallen miljoenen mensen af naar Rome en Venetië en daar komt helaas veel overlast bij kijken. De gemeenten gaan daarom strengere maatregelen nemen tegen toeristen die het historische centrum bevuilen, beschadigen of op een andere manier niet respecteren. Tripje naar een van deze steden gepland? Let dan even op, want anders kan het een behoorlijk duur grapje worden.

Duur kopje koffie

Duur werd het zeker voor twee Duitse backpackers. Het stel dacht even rustig koffie te kunnen zetten met een eigen meegebracht kooktoestelletje onder de beroemde Rialtobrug (want dat is natuurlijk wat je doet in Venetië). Schade? €1000. Ook zijn ze de stad uitgezet.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Blijf uit die fontein

Misschien was je niet van plan je eigen koffie te gaan zetten, maar er zijn ook 'onschuldige' dingen waar je een boete voor kan krijgen. Zo is het verboden om te eten op een monument als de Spaanse Trappen. Ga je toch rustig een ijsje zitten eten? Dan kost dat je €250. Hetzelfde geldt voor het uittrekken van je schoenen of het wassen van je handen in de Trevifontein. Een duik nemen in dit historische monument kost je €600 en een nachtje in de cel.

Heropvoeden

Tot 1 augustus wordt er nog gewaarschuwd, zodat iedereen kan wennen aan de nieuwe regels. Het doel is uiteindelijk om toeristen én inwoners opnieuw op te voeden om zo de historische centra zo lang mogelijk te bewaren. Naast dat gemeenten fysieke schade en slijtage aan het Unesco-werelderfgoed willen voorkomen, gaat het ook om respect en normen en waarden. "Rome is een openluchtmuseum en het is tijd dat we het zo gaan behandelen", aldus gemeenteraadslid Sara Seccia tegen het AD.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie