OMG

Vrouw maakte 30 neppe Instagram-accounts om ex in de cel te krijgen

foto: Courtney Ireland-Ainsworth
  1. Newschevron right
  2. Vrouw maakte 30 neppe Instagram-accounts om ex in de cel te krijgen

Een wel heel verzuurde Engelse vrouw heeft er alles aan gedaan om haar ex in de cel te krijgen. De 20-jarige Courtney Ireland-Ainsworth maakte maar liefst dertig neppe Instagram-accounts waarmee ze gemene berichtjes naar zichzelf stuurde en vervolgens beweerde dat ze die van haar ex ontving.

Zonder ruzie

Courtney en haar 22-jarige ex Louis Jolly gingen in oktober 2019 uit elkaar na een relatie van twee jaar. Volgens Louis gebeurde dat allemaal op 'goede voet' en zonder ruzie. Toch bleek Courtney alles behalve klaar met haar ex. Ze maakte tot wel dertig neppe Instagram-accounts, waarna ze de politie vertelde dat Louis achter gemene berichtjes zat die ze van hem zou hebben ontvangen.

Bedreigingen

Van 15 juli tot 13 december 2020 legde Courtney meerdere verklaringen af bij de politie, waarin ze beweerde dat haar ex haar stalkte en lastigviel. Ze verstrekte de politie in die periode verschillende screenshots van berichten en namen van Instagram-accounts, waarvan ze claimde dat ze van Louis waren. "Wacht maar tot ik haar zie. Ze gaat een f*cking mes door haar borst krijgen", zou Louis volgens Courtney zelfs een keer naar haar nieuwe vriend gestuurd hebben.

Louis werd maar liefst zes keer gearresteerd. Nadat hij in totaal 81 uur in hechtenis had gezeten, werd hij beschuldigd van mishandeling en stalking en kreeg hij voor een aantal weken huisarrest met een enkelband. Hij verloor daardoor ook zijn baan.

Verraden

Courtney's web van bedrog kwam ten einde na een politieonderzoek. Daaruit bleek uiteindelijk dat zeventien neppe Instagramaccounts gemaakt waren met twee van haar e-mailadressen. Ook werd ze verraden door haar IP-adres. Ze bleek die berichten al die tijd zelf verstuurd te hebben. De rechter besliste dat Courtney tien maanden de cel in moet en een contactverbod van tien jaar krijgt.

Ster advertentie
Ster advertentie