OMG

Huis te huur, maar 'gemeente Medemblik houdt niet van buitenlanders'

foto: Shutterstock / Fundafoto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Huis te huur, maar 'gemeente Medemblik houdt niet van buitenlanders'

Een koop- of huurwoning vinden: het is anno 2021 een van de grootste uitdagingen. Alsof het door de torenhoge huizenprijzen niet al moeilijk genoeg is, blijkt nu dat het soms nog lastiger kan zijn als je een 'buitenlander' bent. Jep, je leest het goed. Zo verscheen er onlangs een online advertentie waarin werd beweerd dat de gemeente Medemblik "niet van buitenlanders houdt".

'Anti-migrantenbeleid'

De woning werd eerder vandaag nog aangeboden op Funda.nl, maar de advertentie is inmiddels verwijderd. Toch kan je met een slim trucje terug naar hoe de pagina er eerder vandaag uitzag. Dan is duidelijk te zien dat in de advertentie het volgende stond: "De Gemeente Medemblik houdt niet van buitenlanders, dus u kunt hier helaas niet wonen. Er is een anti-migrantenbeleid."

foto: Funda.nl

Juridische stappen

Op de website van de makelaar die de huurwoning aanbiedt, is de advertentie nog wel te vinden, maar is de tekst verwijderd. Op Twitter laat de gemeente Medemblik weten op de hoogte te zijn van het voorval: "Wij nemen afstand van deze discriminerende en kwetsende berichtgeving en ondernemen juridische stappen naar de bron."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Genoeg is Genoeg

Elk verhaal over institutioneel racisme, etnisch profileren, politiegeweld of raciale ongelijkheid is er één te veel. Hoewel we het bij FunX zo graag anders zouden zien, is het nog steeds nodig om te zeggen: genoeg is genoeg. Alle verhalen over deze thema’s lees je terug op FunX.nl/genoegisgenoeg.

Ster advertentie
Ster advertentie