OMG

Twee leeuwen testen positief op corona in Indiaas safaripark

foto: Shutterstockfoto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Twee leeuwen testen positief op corona in Indiaas safaripark

In de media kwamen er verschillende verhalen voorbij over huisdieren die waren besmet met het coronavirus. Nu blijkt dat niet alleen katten en honden besmet kunnen raken, maar ook leeuwen. Dit gebeurde deze week in een safaripark in de Indiase staat Uttar Pradesh.

Hoge temperatuur

Hoewel het volgens het RIVM zeldzaam is dat dieren corona krijgen, gebeurde het toch in het Etawah Safaripark. De leeuwen kregen een test nadat bij allebei een hoge temperatuur werd gemeten. De dieren verblijven momenteel in isolatie, maar maken het volgens de verzorgers goed.

Overdragen

In een ander park in India bleken ook al acht leeuwen besmet te zijn met corona. Volgens het ministerie van Milieu, bos en klimaatverandering is het onwaarschijnlijk dat de leeuwen het virus weer op mensen kunnen overdragen. Dit is gebaseerd op ervaringen met besmettingen bij andere dieren.

Tweede golf

Het safaripark is gesloten voor bezoekers, omdat India momenteel hard wordt getroffen door een tweede golf. Dagelijks overlijden er meer dan 4000 mensen aan het coronavirus. Eerder schreef FunX al over de grote zorgen om de coronasituatie in India.

Ster advertentie
Ster advertentie