OMG

Meisje (11) weggestuurd van christelijke school vanwege haarextensies

foto: Facebook: Steven Evergeen Fennidy
  1. Newschevron right
  2. Meisje (11) weggestuurd van christelijke school vanwege haarextensies

Sommige dingen zijn te bizar voor woorden. Een Afro-Amerikaans meisje is weggestuurd van een christelijke privéschool vanwege haar kapsel. Het meisje heeft haarextensies en ziet er netjes en verzorgd uit. Ze snapte zelf niet zo goed waarom het een probleem was en raakte zo overstuur, dat ze de school huilend verliet.

onverwachte regels

In een video, die viral ging, hoor je de ouders van het meisje discussiëren met de docent. Zij zijn ook helemaal flabbergasted. De broer van het meisje heeft het filmpje gedeeld op zijn Facebook. In het bijschrift geeft hij meer uitleg over de situatie.

"Ze zit al twee jaar op deze school en er is nooit wat over haar kapsel gezegd. Tijdens de zomer heeft de school, zonder iets te laten weten, een regel doorgevoerd dat haarextensies, clip-ins en weaves niet toegestaan zijn. Tijdens de eerste schooldag na de vakantie, werd het bij mijn zusje Faith opgemerkt. Het is belachelijk dat de school waar we gewoon voor betalen deze regels doorvoeren zonder na te denken over wat voor effect het op kinderen zal hebben. Extensies zorgen ervoor dat het haar van mijn zusje makkelijker te onderhouden is."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

schande!

Ook rapper T.I. heeft zich enorm op zitten winden om dit voorval. Hij deelde het filmpje op Instagram en noemt de school een schande. Al helemaal gekeken naar het feit dat het gaat om een religieuze school.

"Is dit hoe Jezus wil dat je onze kinderen behandelt? Je moeten je schamen... Ook al weet ik dat je dat niet doet. Dit meisje is prachtig en er is niks mis met haar kapsel. Tenzij je natuurlijk issues hebt met kroeshaar in het algemeen? Of heb je je voorgenomen om meisjes zoals zij voor schut te zetten en onzeker te maken over hoe ze eruitzien... Geef je ze het gevoel dat ze minder zijn, omdat ze niet mooi zijn op JOUW manier?"

Ster advertentie
Ster advertentie