OMG

VIDEO: Agent slaat vrouw onnodig hard

  1. Newschevron right
  2. VIDEO: Agent slaat vrouw onnodig hard
Een Amerikaanse verkeersagent is tijdelijk geschorst nadat hij een vrouw onnodig hard heeft geslagen. Het incident vond plaats op de snelweg in Californië en werd door passerende automobilist David Diaz gefilmd. David vertelde in een interview dat de agent de vrouw commandeerde te stoppen. Ze negeerde de man en liep gewoon door. Daarna rende de politieman naar haar toe om haar te arresteren.

Ziekenhuis
Omdat ze bij de arrestatie weigerde mee te werken, besloot de agent haar te vloeren en vervolgens herhaaldelijk hard in het gezicht te slaan. Ze is later naar het ziekenhuis afgevoerd voor observatie. De politieman schreef in zijn verslag dat hij de vrouw voor haar eigen veiligheid had gearresteerd omdat ze langs de snelweg liep. Een politiewoordvoerder vertelde tijdens een persconferentie dat ze een onderzoek zijn gestart naar dit incident.

Beschermen met geweld?
"Als je haar probeert te beschermen, waarom sla je haar dan op haar hoofd?" vertelde Diaz in een interview met de Amerikaanse nieuwszender CBS News. David Diaz zag niet dat de vrouw zich verzette bij het arresteren. Ze had bovendien geen wapen in haar hand. Hij vermoedt dat ze dronken of mentaal niet in orde was.



Ster advertentie
Ster advertentie