OMG

24-jarige Manuel wint jackpot van 769 miljoen dollar

  1. Newschevron right
  2. 24-jarige Manuel wint jackpot van 769 miljoen dollar

De meeste mensen kunnen alleen maar dromen van een miljoen op hun bankrekening, maar voor de 24-jarige Manuel Franco kwam die droom uit. De geluksvogel uit Milwaukee werd in een klap 769 miljoen dollar (685 miljoen euro) rijker nadat hij de Powerball Jackpot won.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Schreeuwen

Manuel heeft dinsdag zijn prijs in ontvangst genomen. Tijdens de persconferentie vertelde hij over het moment dat hij erachter kwam dat hij het winnende lot in handen had. Hij had verschillende loten gekocht bij een benzinestation en was ze allemaal aan het controleren, toen hij zag dat er een ticket aan een ander was blijven plakken. Dat bleek de winnende te zijn. "Ik werd helemaal gek," vertelde Franco aan de pers. "Ik keek naar de nummers en ze kwamen allemaal overeen. Mijn hart begon te kloppen, mijn bloed begon te pompen, ik voelde me warm en ik begon te schreeuwen."

Simpele man

"Ik kan niet geloven dat een simpele man als ik de Powerball kan winnen." Franco wilde tijdens de persconferentie verder niet veel over zichzelf vertellen. Het liefst was hij anoniem gebleven, maar dat mag niet volgens de wet van Wisconsin. Hij heeft zich al voorbereid op mensen die hem om geld gaan vragen: "Ik ben er klaar voor en ik weet hoe ik nee moet zeggen." Ook zegt hij al een juridisch team om zich heen verzameld te hebben.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Betaling

Manuel krijgt de 769 miljoen dollar overigens niet in één keer uitgekeerd. Het gaat om een prijs waarbij er 29 jaar lang een bedrag wordt overgemaakt. De winnaar van de Powerball kan ook kiezen om het bedrag wel in één keer uit te laten betalen. In dat geval zal Manuel 477 miljoen dollar, omgerekend 425 miljoen euro, ontvangen.

Record

Het bedrag dat Manuel met de jackpot heeft gewonnen, is het derde hoogste ooit. Het record van grootste loterijprijs staat op 1,6 miljard dollar. Dat bedrag werd in januari 2016 gewonnen en verdeeld tussen winnaars in Californië, Florida en Tennessee.

Ster advertentie
Ster advertentie