OMG

Peter R. de Vries confronteert zijn social media doodverwenser met onverwacht bezoekje

  1. Newschevron right
  2. Peter R. de Vries confronteert zijn social media doodverwenser met onverwacht bezoekje

Internetpesters, daar heb je tegenwoordig een hele hoop van. Geen wonder dat Peter R. de Vries er een speciaal programma voor heeft: Internetpesters Aangepakt. Dit keer ging hij voor zichzelf op pad. Om een onverwacht bezoekje te brengen aan 'de sneue figuren' die hem via social media uitmaken voor landverrader en doodsverwensingen doen.

'Jan Utreg' is lid van de besloten Facebookgroep 'Macht aan de PVV' en bejegende Peter met: 'dit is echt een vuile linkse hufter, de kogel voor hem vuile landverrader'. Alleen maar omdat de misdaadverslaggever ooit zijn sympathie voor vluchtelingen uitsprak. Hij deed wat research, ging naar de woonplaats van Jan Utreg en confronteerde hem daarmee.

Stotter, stotter

Jan Utreg is een 'goed' voorbeeld van internetpesters die zich niet kunnen laten gelden in de werkelijkheid en dat maar online doen. Toen Peter hem in levende lijve aansprak daarover, wist hij zich ineens niet meer zo goed uit te drukken. De pester wilde zo snel mogelijk naar huis. Peter gaf hem als afsluiter dan maar even het volgende mee: "Je gulp staat open."

Humberto 'zwart gemaakt'

Mensen bedreigen via social media lijkt tegenwoordig de gewoonste zaak van de wereld, maar dat is het niet. In de Facebookgroep Macht aan de PVV wordt ook Humberto Tan 'zwart gemaakt' om zijn huidskleur en afkomst. Peter heeft de RTL Late Night-presentator gevraagd hier aangifte tegen te doen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie