OMG

Saki wereldkampioen na beenbreuk Spong

  1. Newschevron right
  2. Saki wereldkampioen na beenbreuk Spong
SCHOKKENDE BEELDEN: Kickbokser Gökhan Saki heeft de Glory Light Heavyweight wereldtitel op zijn naam geschreven tijdens Glory 15 in Istanbul. De Schiedammer won de partij van Tyrone Spong, die uitviel met een horror-beenbreuk.

Beenbreuk
Het titelgevecht tussen Saki en Spong waar velen naar uitkeken, was al na anderhalve minuut afgelopen. Spong kon na een lowkick die hij zelf uitdeelde, niet meer overeind komen. Het lijkt erop dat zijn been gebroken is, zoals Anderson Silva in december overkwam tijdens de partij tegen Chris Weidman. Spong verliet de ring per brancard en zal waarschijnlijk een lange periode niet meer kunnen kickboksen.Sportieve Saki
Direct nadat Tyrone Spong op de grond lag, ontfermde de zichtbaar bezorgde Gökhan Saki zich over zijn opponent. De Schiedamse Turk had de ernst van de blessure gelijk door en ondersteunde zijn collega door onder andere opdringerige fotografen op afstand te houden. Ook troostten de sportieve Saki en zijn crew de familieleden van Spong die hevig geëmotioneerd de ring betraden.Winnaarscheque
Gökhan Saki won de titel en de winnaarscheque van 200.000 dollar. De overwinningsspeech hield hij kort. Saki bedankte zijn fans, familie en trainers en vertelde hoe erg hij het vindt voor Spong.

Gökhan Saki vs Tyrone Spong
De laatste keer dat Tyrone Spong verloren had, was ook tegen Gökhan Saki. Vijf jaar geleden stonden ze in Azië tegenover elkaar. In de extra ronde sloeg Saki Spong destijds knock-out.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie