Naar homepage
OMG

Nooit meer een kater met de eerste Nederlandse anti-katerpil?

foto: YouTube Voxweb.nl
  1. Newschevron right
  2. Nooit meer een kater met de eerste Nederlandse anti-katerpil?

"Ah joh, blijf nog even!" Gezellig met vrienden of vriendinnen stappen is hartstikke leuk, totdat je de volgende ochtend wakker wordt. Hoofdpijn, een droge mond, misselijk.. een gevoel waar je zo snel mogelijk vanaf wil. De Brabantse geneeskundestudent Niels Pesser was ook helemaal klaar met zijn katers. Samen met zijn vader ontwikkelde hij de anti-katerpil Zober!

Groene thee

Na jarenlang experimenteren is de pil klaar. Het hoofdingrediënt is geen chemische goedje, maar gewoon groene thee. "Het is al heel lang bekend dat veel groene thee een kater kan verkleinen. Dat blijkt uit veel wetenschappelijke studies", vertelt vader en apotheker Jacco aan RTL Nieuws. Niels heeft zoveel mogelijk extracten van groene thee in een pil gestoken. De thee wordt geïmporteerd uit China en alle cafeïne wordt eruit gehaald, zodat je niet verslaafd raakt en goed kan slapen.

kritiek

Ondanks dat vader en zoon Pesser geloven dat de pil werkt, is er kritiek. Er is namelijk geen wetenschappelijk onderzoek dat aan kan tonen of de pil ook echt werkt. Frans Russel, hoogleraar toxicologie, vertelt aan RTL Nieuws: "Er bestaat een verband tussen groene thee en de afbraak van alcohol. Het effect van thee op het afbreken van alcohol is zo'n vijftien procent. Maar een volledige kater wegwerken is nooit aangetoond".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie