OMG

Vrouw die ontsnapte aan een seriemoordenaar deelt tips op TikTok

foto: TikTok: Kara Chamberlain
  1. Newschevron right
  2. Vrouw die ontsnapte aan een seriemoordenaar deelt tips op TikTok

Het lijkt alsof het verhaal van Kara Chamberlain recht uit een film komt, maar het overkwam haar echt. Als 15-jarig meisje wist ze te ontkomen aan een seriemoordenaar die haar op klaarlichte dag ontvoerde. Op TikTok deelt ze haar bizarre ervaring, beantwoordt ze vragen van volgers en geeft ze tips over hoe je het beste kunt handelen in zo'n situatie.

Ontvoerd

"Achttien jaar geleden op deze dag en ongeveer dit tijdstip, zat ik al drie uur gevangen", vertelt Kara in één van haar TikToks. In een reeks filmpjes legt de inmiddels 33-jarige Amerikaanse vrouw uit hoe ze op 15-jarige leeftijd ontvoerd, seksueel misbruikt en gedrogeerd werd. "Ik bleef bidden dat ik een manier kon vinden om te ontsnappen."

Het lukte Kara uiteindelijk te ontsnappen toen ze vastgebonden lag aan het bed, waar haar ontvoerder naast haar lag te slapen. Ze rende naar buiten en vond daar twee mannen die haar hielpen en naar het politiebureau brachten.

{tiktok embed='<blockquote class="tiktok-embed" cite="https://www.tiktok.com/@kararobinsonchamberlain/video/6841959892182502661" data-video-id="6841959892182502661" style="max-width: 605px;min-width: 325px;" > <section> <a target="_blank" title="@kararobinsonchamberlain" href="https://www.tiktok.com/@kararobinsonchamberlain">@kararobinsonchamberlain</a> <p>LIVE POSTING THROUGH THE TIMELINE <a title="truecrime" target="_blank" href="https://www.tiktok.com/tag/truecrime">##truecrime</a> <a title="serialkiller" target="_blank" href="https://www.tiktok.com/tag/serialkiller">##serialkiller</a> <a title="fyp" target="_blank" href="https://www.tiktok.com/tag/fyp">##fyp</a> <a title="follow" target="_blank" href="https://www.tiktok.com/tag/follow">##follow</a> <a title="maincharacter" target="_blank" href="https://www.tiktok.com/tag/maincharacter">##maincharacter</a> <a title="trauma" target="_blank" href="https://www.tiktok.com/tag/trauma">##trauma</a> <a title="traumarecovery" target="_blank" href="https://www.tiktok.com/tag/traumarecovery">##traumarecovery</a> <a title="live" target="_blank" href="https://www.tiktok.com/tag/live">##live</a> <a title="surviving" target="_blank" href="https://www.tiktok.com/tag/surviving">##surviving</a> <a title="thrivingandsurviving" target="_blank" href="https://www.tiktok.com/tag/thrivingandsurviving">##thrivingandsurviving</a></p> <a target="_blank" title="♬ something traumatic - Courtney Lee Jacobs" href="https://www.tiktok.com/music/something-traumatic-6770355197173713670">♬ something traumatic - Courtney Lee Jacobs</a> </section> </blockquote> <script async src="https://www.tiktok.com/embed.js"></script>'}

Details

Kara vertelt dat ze vanaf het begin al vastberaden was om te ontsnappen. Dat niet alleen, ze verzamelde zoveel mogelijk informatie over de man, zodat hij opgepakt zou worden. Zo wist ze de naam van zijn dokter door een briefje op de koelkast, de seriecode van de container waarin ze zat opgesloten en dat hij een vrouw met rood haar had, dankzij een rondslingerende haarborstel.

Gevonden

Dankzij de vele details die Kara wist te vertellen, kon de politie de man opsporen. Na een korte achtervolging schoot hij zichzelf echter in het hoofd. Later bleek dat er naast Kara nog veel meer slachtoffers waren.

Het complete verhaal over haar ontvoering en ontsnapping heeft Kara al meerdere keren in interviews verteld. Op dit moment is ze ook nog bezig met een documentaire, waarin ze haar verhaal op haar eigen manier kan vertellen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Trauma

Kara deelt op haar TikTok veel informatie over hoe zij met haar trauma is omgegaan. Inmiddels is ze niet meer bang en durft ze gewoon in haar eentje door een bos hard te lopen. "Ik gedraag mezelf niet als een slachtoffer." Volgens haar is het heel belangrijk om je bewust te zijn van je omgeving, geen harde muziek op te hebben, oogcontact te maken met mensen die langs je lopen, je hoofd omhoog te houden en niet de hele tijd op je telefoon te zitten.

Daarnaast legt Kara uit hoe je het beste kunt reageren wanneer iemand anders een heftig verhaal over een ontvoering of verkrachting vertelt. "Het is belangrijk dat je de ander het gesprek laat leiden en zelf laat bepalen wat hij/zij wel of niet wil vertellen", zegt ze. "De meeste mensen willen dat je ze bedankt voor het delen van hun verhaal in plaats van dat je zegt: 'Ik vind het zo vreselijk voor je'." Kara ziet zich namelijk liever niet als een slachtoffer waar je medelijden mee moet hebben. Ze noemt zichzelf liever een survivor.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie