FunX

Nadia vecht om haar ontvoerde dochter Insiya (6) terug in Nederland te krijgen

foto: bringinsiyaback.nl
  1. Newschevron right
  2. Nadia vecht om haar ontvoerde dochter Insiya (6) terug in Nederland te krijgen

Al bijna vier jaar heeft Nadia Rashid geen contact meer met haar dochtertje Insiya. In 2016 is het meisje, toen twee jaar oud, met geweld ontvoerd uit het huis van haar oma en overgedragen aan haar vader die haar heeft meegenomen naar India. Nadia strijdt al jaren voor haar dochter en komt opnieuw met een grote actie om haar terug te halen.

Nadia vecht om haar ontvoerde dochter Insiya (6) terug in Nederland te krijgen

ontvoering

Op 29 september 2016 wordt Insiya ontvoerd vanuit Amsterdam en gesmokkeld naar India. "Het was de meest gewelddadige ontvoering van een minderjarig kind ooit in Nederland," zegt Nadia in gesprek met Youssef bij FunX Fresh. "Een team van acht speciaal ingehuurde kidnappers heeft mij maandenlang in de gaten gehouden, achtervolgd en zich beziggehouden met de voorbereiding van de ontvoering. Toen hebben ze in opdracht van de hoofdverdachte, de vader, met geweld Insiya ontvoerd uit het huis en gesmokkeld naar India."

gewonnen rechtszaken

Nadia werd door meerdere hoge instanties in het gelijk gesteld, namelijk dat het hier gaat om een misdrijf en dus een ontvoering. Zo oordeelde de hoogste rechter in Nederland bijvoorbeeld dat Insiya onmiddellijk terug naar Nederland moet komen. Vorig jaar werden al zes kidnappers veroordeeld met forse gevangenisstraffen en afgelopen week werd er 9 jaar celstraf geëist (maximum) tegen de vader. Nadia vraagt zich daarom hardop af hoe het kan dat Insiya na vier jaar nog altijd in India zit: "Hoe kan het nou dat een Nederlands kind met zoveel geweld wordt ontvoerd en dat de Nederlandse regering niks doet behalve diplomatie voeren? Dat kan niet. De tijd dringt en er moet actie worden ondernomen."

brievenactie:

De moeder van Insiya is daarom nu bezig met een nieuwe actie. Op bringinsiyaback.nl kunnen mensen een brief ondertekenen die wordt verzonden naar premier Mark Rutte, minister Stef Blok en minister Grapperhaus. "Er zijn al 13.000 brieven ondertekend, waar ik enorm dankbaar voor ben, maar het moet onder de aandacht blijven om de druk op de regering op te voeren en daarom wil ik ook iedereen vragen: ga naar de website, onderteken die brief, deel het op je sociale media en in je omgeving. Roep iedereen op om die brief te ondertekenen, want de regering mag niet stil zitten. Ze moeten gewoon in actie komen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie