Up 2 Date

Belgische jongen (13) na 42 dagen ontvoering vrijgelaten

foto: Afbeelding ter illustratie - ANP
  1. Newschevron right
  2. Belgische jongen (13) na 42 dagen ontvoering vrijgelaten

In België is vannacht een 13-jarige jongen vrijgelaten nadat hij 42 dagen ontvoerd is geweest. In de nacht van 20 op 21 april werd hij uit het huis van zijn ouders meegenomen, zo meldt het Belgische Openbaar Ministerie. Na zijn vrijlating zijn er van de zeven verdachten zes opgepakt. Om de veiligheid van de jongen te beschermen, werd de zaak vandaag pas bekendgemaakt.

Losgeld geëist

Nadat de jongen anderhalve maand geleden door gemaskerde mannen werd meegenomen uit zijn huis in de buurt van Genk, werd tijdens verschillende contactmomenten met de familie losgeld geëist. Volgens de VRT zou gaan om miljoenen euro's. Het OM wil niet zeggen of dat is betaald. Ook wordt niet gemeld waarom precies deze jongen werd ontvoerd. Belgische media spreken over de banden die zijn vader en oom hebben met drugscriminaliteit.

Groot onderzoek

Aan het politieonderzoek naar de ontvoering werkten honderden mensen mee, waaronder politiediensten uit Nederland, Frankrijk en de Verenigde Staten. Pas toen de jongen was vrijgelaten, is de politie achter de verdachten aangegaan, die in de regio's Antwerpen en Belgisch Limburg zijn opgepakt. "In de hele periode werd steeds het belang en het leven van het kind voorop gesteld", aldus de aanklager. Volgens zijn advocaat maakt de jongen het verrassend goed. Aan hem en zijn familie is medische en psychische hulp geboden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie