OMG

Bijzonder beeld: Patiënte speelt viool tijdens operatie aan hersentumor

foto: Pixabay
  1. Newschevron right
  2. Bijzonder beeld: Patiënte speelt viool tijdens operatie aan hersentumor

In Londen hebben artsen ondanks een bijzondere operatie uitgevoerd. Terwijl de artsen een hersentumor verwijderden uit het hoofd van een vrouw, voorzag de patiënte de artsen van wat tunes op haar viool. Een gek en bijzonder beeld!

Rechts- of linkshandig?

De 53-jarige Dagmar Turner is violist in een orkest. De tumor die in haar hoofd zat bleef maar groeien, ondanks de bestraling die zij onderging. Daarom moest de tumor operatief verwijderd worden. Voor de operatie vroegen de artsen of de 53-jarige vrouw rechts- of linkshandig is. Tot grote opluchting van de artsen antwoordde de vrouw dat ze rechtshandig is. Uit onderzoek bleek namelijk dat het gezwel zich dichtbij een gebied bevond dat de beweging van haar linkerhand regelt. Toch was de patiënte -te- bang dat zij geen viool meer zou kunnen spelen na de operatie.

VIOOL

Dagmar bood daarom zelf aan of ze viool zou kunnen spelen tijdens de operatie. De artsen in het ziekenhuis gingen hiermee akkoord. Eerst werd ze onder narcose gebracht, zodat ze een opening konden maken in haar schedel. Een tijdje later werd ze door de artsen gewekt, kreeg ze haar viool toegereikt en begon ze te spelen.

Geslaagd

De operatie is geslaagd! Dagmar vertelt in ITV News dat ze ontzettend blij is dat ze haar passie, vioolspelen voort kan zetten. "Vioolspelen is de grootste passie in mijn leven. Ik ben dolgelukkig dat ik nog altijd zonder problemen viool kan spelen."

Ster advertentie
Ster advertentie