OMG

De apocolyps overleven doe je in de grootste privé bunkers ter wereld

  1. Newschevron right
  2. De apocolyps overleven doe je in de grootste privé bunkers ter wereld

Of het nu komt door president Donald Trump of de aanstaande zombie revolutie, complotdenkers zijn ervan overtuigd dat 2017 écht het jaar is waarin de wereld vergaat. Een Amerikaans bedrijf speelt het slim en bouwt 's wereld grootste bunkercommunity. Dit is hoe de moderne Noah's Ark eruit ziet.

Ballin' onderduiken

De 575 stalen bunkers werden vroeger gebruikt door het leger als opslagplaats voor munitie en explosieven. De bijna onverwoestbare gebouwen zijn bestand tegen explosies met een kracht van meer dan 220 kilo. En voor 'slechts' 25.000 dollar is één van deze gebouwen jouw eigendom.

Luxe

Klinkt goed zou je zeggen, maar kopers van de cementen constructies, moeten nog wel even klussen. Een wc of stopcontact voor je haardroger is er nog niet. Het bedrijf dat de gebouwen aanbiedt, schat dat je aan de nodige elektrische aanpassingen en 'luxe' toevoegingen zoals muren of een mooi vloertje nog zo'n 30.000 dollar kwijt bent.

exclusief

Volgens de maatschappij kunnen er tien man comfortabel wonen in de bunker, maar wil je liever wat extra ruimte, voor jezelf bijvoorbeeld, dan maak je er een extra chique versie van voor je absolute naasten.

In een voorbeeld showt het bedrijf een ondergrondse verdeling met een thuistheater, een pooltafelruimte en dikke 'master' slaapkamers. Je kan alleen niet alles hebben. De mooie, blauwe lucht is niet te zien door grootste lichtdoorlatende ramen, maar wordt geprojecteerd op gigantische LED-schermen.

Trump

Morad & Jasmine spraken met wetenschapsjournalist Maarten Keulemans over alle theorieën van het einde van de mensheid en waar ze vandaan komen.

Geloof jij in de apocolyps?

Ster advertentie
Ster advertentie