OMG

'Eerste dode door Homo Top 200 Oeganda'

  1. Newschevron right
  2. 'Eerste dode door Homo Top 200 Oeganda'
Het Oegandese sensatieblad Red Pepper heeft een dag nadat de omstreden anti-homowet is aangenomen, een Top-200 van Oegandese homo's gepubliceerd. De homo's staan met naam en sommigen ook met een foto in de gaylijst van de krant. Inmiddels zou er al een eerste dodelijke slachtoffer zijn gevallen na de publicatie. De Oegandese homoactivist Kasha Jaqueline twitterde vandaag: "Vermoedelijk gaykoppel aangevallen. Eén is overleden. Dit is verschrikkelijk."


Homowet Oeganda
Door de nieuwe Oegandese anti-homowet staat er een levenslange gevangenisstraf op 'verzwaarde homoseksualiteit', voor 'gewone homoseksualiteit staat veertien jaar cel en bij het promoten van homoseksualiteit kan je vijf tot zeven jaar brommen. Verzwaarde homoseksualiteit betekent dat je levenslang de cel in moet als je vaker homoseksueele handelingen verricht, als de dader hiv-besmet is en als het slachtoffer minderjarig is of werd gedwongen tot homoseksuele handelingen.

Hang ze op!
Red Pepper heeft de afgelopen jaren al vaker namen en foto's van homoseksuelen gepubliceerd, omdat ze het zien als hun taak om de misstanden en het morele verval in Oeganda te publiceren. Zo stond er in 2010 de volgende tekst boven de Homo Top 100: "Hang ze op, ze zitten achter je kinderen aan!"



Zo zag de lijst er in 2009 uit:



Ster advertentie
Ster advertentie