STER Advertentie
STER Advertentie

Er loopt nu een recordaantal miljardairs op de wereld rond

Er loopt nu een recordaantal miljardairs op de wereld rond

Maandag 20 maart 2017 - 16:54 uur

|

Door:

Elize

Elk jaar publiceert zakenblad Forbes een lijst van de rijkste mensen ter wereld. Dit jaar telt de wereld een recordaantal miljardairs. Er zijn volgens Forbes 2043 mensen met een vermogen van negen nullen. Dat zijn er 233 meer dan vorig jaar. Bij elkaar opgeteld hebben de miljardairs het schrikbarende vermogen van 7.670.000.000.000 dollar.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Rijkste mannen

Degene die zichzelf de rijkste man van de aarde mag noemen is voor het vierde jaar op rij Bill Gates. Zijn vermogen wordt geschat op 86 miljard dollar. Op de tweede plek staat belegger Warren Buffet met 75,6 miljard en op de derde plek staat Jeff Besos, de baas van Amazon, met 72,8 miljard. De vierde plek is voor Zara-baas Amancia Ortega met 71,3 miljard en onderaan de top vijf staat Facebook-oprichter Mark Zuckerberg met een vermogen van 56 miljard dollar.

Rijkste vrouwen

Van de 2043 miljardairs in de lijst zijn er 227 vrouw. Ook dit is een record, nog nooit waren er zoveel vrouwelijke miljardairs. De rijkste vrouw ter wereld is Liliane Bettencourt, zij is de erfgename van de oprichter van L'Oréal en heeft een vermogen van 39,5 miljard dollar. 

Nederlanders

Er staan negen Nederlanders in de lijst van miljardairs. De rijkste Nederlander is Charlene de Carvalho-Heineken. Ze is de dochter van Freddy Heineken en nu zelf directeur van Heineken. Ze staat op plek 95 en heeft een vermogen van 13,1 miljard. 

Populair op FunX.nl

  • Zo reageert DJ Wef als guy haar on air op een date vraagt

  • Habiba uit tv-serie 'Groeten uit Holland' overleden

  • Aankomende week wordt het misschien wel 40 graden

  • Marvel maakt enorm veel nieuwe series en films bekend voor komende twee jaar

  • Snelle dropt 'Reünie' met indrukwekkende video over pestverleden

  • Memphis Depay dropt 'Fall Back'-video met o.a. Winne, Ronnie Flex, Broederliefde en Jairzinho

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.omg.31887-er-loopt-nu-een-recordaantal-miljardairs-op-de-wereld-rond"}