OMG

In China kun je nu een studie doen om social media-ster te worden

  1. Newschevron right
  2. In China kun je nu een studie doen om social media-ster te worden

In China kun je nu een driejarige studie volgen om het tot social media-ster te schoppen. De Yuwi Industriële en Commerciële Universiteit biedt vakken aan waarin de studenten leren te performen op camera, welke luxe merken nu in zijn en hoe ze make-up op moeten doen.

Wanghong

Dat er vraag is naar zo'n studie, is niet zo gek. In China kun je miljoenen dollars verdienen als je een social media ster wordt. En dat gebeurt op een iets andere manier dan in het westen. De Chinese online sterren heten Wanghong en verdienen geld door op social media hun eigen producten aan te prijzen. Dit gebeurt op de website Taobao, waar de sterren een eigen 'winkeltje' hebben. Zij posten daarop foto's met hun outfits die hun volgers vervolgens meteen kunnen kopen.

dik cashen

Vele volgers van deze online fenomenen, hopen eruit te kunnen zien als hun idolen en kopen dus de dingen die de social media-sterren dragen. Hiermee kunnen de bedragen oplopen in de miljoenen. Eén van de populairste influencers, genaamd Zhang Dayi, verdiende in 2015 bijvoorbeeld 46 miljoen dollar. De studenten die deze social media-studie doen, hopen dus op een dag net zoveel te cashen als hun digitale helden.

Ster advertentie
Ster advertentie