STER Advertentie
STER Advertentie

Stel drijft vijf maanden midden op Stille Oceaan met een kapotte boot

Stel drijft vijf maanden midden op Stille Oceaan met een kapotte boot
YouTube U.S. Navy

Zaterdag 28 oktober 2017 - 11:56 uur

Het is misschien wel jouw droom: een lange reis maken met je eigen boot. Jennifer Appel en Tasha Fuiava wilden met een zeilboot van Hawaï naar Tahiti varen, maar hun avontuur ging helemaal mis. Midden op de Stille Oceaan ging de boot kapot! Het stel dreef daardoor vijf maanden op zee. 

geluk

Jennifer had veel zeilervaring maar ze vertelt dat ze niet wist waar ze aan begon en wat ze op zee tegen kon komen. Toch zeilden de twee richting Tahiti, maar onderweg werd hun grootste nachtmerrie werkelijkheid. Het stel kwam in een storm terecht, waardoor de motor en de mast van het schip in één keer kapot gingen. En dat is nog niet alles. De boot werd ook nog een paar keer aangevallen door hongerige haaien, die de boot als een gratis drijvend buffet zagen. Gelukkig was de boot erg sterk, waardoor de haaien het opgaven. Zelf hadden de twee wel een enorme voorraad met eten meegenomen, dus konden ze de nachtmerrie overleven. 

gered 

Het stel schoot lichtsignalen de lucht in en verstuurde noodoproepen. Na vijf maanden ronddobberen werden ze gevonden door een Amerikaans marineschip. Dat was op het nippertje, want het voedsel was echt bijna op. Nu denk je waarschijnlijk dat het stel nooit meer de zee op gaat na deze bijna-doodervaring. Maar dan heb je het mis! "We moeten toch allemaal sterven", vertelt Jennifer. "Dan kan je het evengoed de dingen doen die je leuk vindt, nietwaar?"

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Zoontje Cristiano Ronaldo (9) binnen dag bijna miljoen Insta-volgers

  • Uit de hand gelopen besloten Facebookgroepen uitgelicht in video van ‘Alicante’

  • Zangeres Duffy onthult na jaren stilte: "Ik was ontvoerd en verkracht"

  • Netflix bevestigt nieuw seizoen van rauwe drugsserie 'Top Boy'

  • NS maakt reizen goedkoper voor jongeren

  • Marechaussee voor de rechter wegens etnisch profileren