OMG

Populair Instagrammodel blijkt een digitale animatie te zijn

  1. Newschevron right
  2. Populair Instagrammodel blijkt een digitale animatie te zijn

Shudu Gram heeft ruim veertigduizend volgers op Instagram. Haar foto's worden massaal geliked en gedeeld. Zelfs Rihanna's make-up merk Fenty deelde een foto van het model. Vorige week bleek echter dat Shudu nep is. Ze is namelijk 's werelds eerste 'Digital Supermodel'.

3d

De 28-jarige fotograaf Cameron-James Wilson zit achter de creatie van Shudu. Na tien jaar gewerkt te hebben in de mode-industrie, leerde hij te werken met 3D-afbeeldingen. Hij had de kans om een digitaal model te maken, dus maakte hij de mooiste vrouw die hij maar kon bedenken.

Neppe, gefilterde wereld

Aan Harpers Bazaar legt hij uit waarom: "We leven in zo'n gefilterde wereld, dat alles wat echt is, nep wordt." Dat Shudu eerst voor een echt persoon werd aangezien, geeft volgens hem aan hoe nep onze maatschappij is geworden.

Kritiek

Niet iedereen is blij met dit eerste digitale model. Waarom heeft een witte fotograaf een digitaal donker model gecreëerd? Waarom betaalt hij niet gewoon 'echte' donkere modellen voor zijn foto's?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Cameron-James claimt echter dat Shudu niet gebruikt wordt als een commercieel model en geen vervanging is voor echte modellen. Ook geeft hij aan dat hij niet van plan was dit zo in de publiciteit te gooien.

"De kritiek is ontstaan door misverstanden."

Ster advertentie
Ster advertentie