OMG

Johan Derksen: "Werkt niet als Marokkanen overhand krijgen bij voetbalclub"

  1. Newschevron right
  2. Johan Derksen: "Werkt niet als Marokkanen overhand krijgen bij voetbalclub"

Johan Derksen vreest het toenemende aantal Nederlandse Marokkanen bij amateurclubs in Nederland. Hij vertelde maandagavond in Voetbal Inside dat een groot percentage spelers met een Marokkaanse achtergrond een amateurclub naar de rand van de afgrond helpen. "Ik zal wel worden weggezet als racist, maar dat interesseert me dus geen reet," voegde de snor daaraan toe.

Naar de klote

Johan Derksen zegt dat veel amateurclubs 'naar de klote' zijn gegaan, omdat er veel Marokkaanse gezinnen in de buurt van de club wonen. "Marokkaanse spelers krijgen dan de overhand in de selectie en dat functioneert dus bijna nergens. Nederlandse jongeren gaan naar andere clubs. Die willen niet met negen Marokkaanse jongens voetballen die niet in hun blote kont durven te douchen."

Verhuizing door Marokkanen

Wilfred Genée wees Johan Derksen nog op de opvallende uitspraken, maar de voetbalkenner wist niet van stoppen: "Het werkt niet als Marokkanen in amateurclubs de overhand krijgen. Er wordt nooit eerlijk over gesproken in dit land. Maar het is wel degelijk een probleem. Een veel groter probleem dan we met z'n allen willen onderkennen. Ik ben niet voor niets verhuisd uit Gouda waar veel Marokkanen wonen."

Hugo Borst

Het onderwerp in Voetbal Inside kwam ter sprake door de AD-column van Hugo Borst. De journalist schrijft daarin dat hij meerdere trainers heeft horen zeggen dat er 'niet te veel van die gasten' in je ploeg moeten zitten. Daarmee doelen de trainers off the record op Marokkaanse Nederlanders. Hugo Borst vraagt zich af waarom we in Nederland vaak benadrukken wat Marokkaanse Nederlanders niet kunnen.

Voetbal Inside gemist?

Klik op de afbeelding hieronder om Voetbal Inside terug te kijken. (Marokkanen item rond 25ste minuut)

Ster advertentie
Ster advertentie