OMG

Dit wist je nog niet over Expeditie Robinson!

foto: Youtube: RTL Reality
  1. Newschevron right
  2. Dit wist je nog niet over Expeditie Robinson!

Inmiddels is het negentiende (!) seizoen van het populaire Expeditie Robinson in volle gang. Elke week kijken meer dan een miljoen mensen naar deze survivalshow. Maar wist je deze behind the scenes-facts al? Marjolein van Westerloo, producent van het programma, deed tegen 7days een boekje open over hoe het er achter de schermen aan toegaat.

meerdere landen

Expeditie Robinson is superduur om te maken. Daarom werkt het programma samen met andere landen, waar het meestal Survivor heet. Dit jaar doen Hongarije, België, Finland en Denemarken mee. Al die crews en deelnemers zijn tegelijk op en rondom het eiland. De proeven worden zelfs door de verschillende landen vlak na elkaar gespeeld!

Proeven testen

Er worden elk jaar 26 proeven bedacht, waarvan uiteindelijk de helft op televisie komt. Deze worden milieubewust gebouwd, er komt geen plastic aan te pas en de materialen worden hergebruikt. Alle proeven worden uiteraard eerst getest en dat gebeurt gewoon door rondreizende backpackers! Tripje naar de Filipijnen boeken dus als je zo'n Robinson-hindernisbaan wilt proberen.

Struggelende kandidaten

Sommigen proeven zijn fysiek best heftig en dat is dan ook de reden dat er elk jaar zo'n vier deelnemers niet door de medische keuring komen. Als je bijvoorbeeld ooit een hernia hebt gehad, kan je niet meedoen. Naast dat ze heftig zijn, zien de proeven er altijd best ingewikkeld uit. De uitleg op tv lijkt misschien maar 30 seconden te duren, maar in werkelijkheid wordt daar een halfuur voor uitgetrokken. Dat sommigen (*kuch* Soundos *kuch*) het dan nog steeds niet snappen, tja...

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

gestolen voedsel en verdwenen kandidaten

Door de honger doen de kandidaten soms wanhopige dingen. Zo zijn er ooit twee 'kwijt' geraakt. Zij waren op zoek naar een dorp, in de hoop daar wat eten te vinden. Anderen probeerden dit weg te kapen bij de cameracrew. Tegenwoordig zit hun koelbox dus op slot. En de presentatoren? Die slapen heus niet zo luxe als sommigen denken:

Tip van Corry King

Tot slot nog een tip van the one and only Corry King voor alle vrouwen in de jungle:

Ster advertentie
Ster advertentie