FunX

Famke Louise over bierdouches, haar documentaire en gezondheidsklachten na Expeditie Robinson: "Ik had schijt aan alles"

  1. Newschevron right
  2. Famke Louise over bierdouches, haar documentaire en gezondheidsklachten na Expeditie Robinson: "Ik had schijt aan alles"

Het is bijna een jaar geleden dat Famke Louise haar beruchte debuutsingle Op Me Monnie dropte. Wat je ook van haar vindt, een ding is zeker: je kan niet meer om haar heen. Famke is de afgelopen tijd te horen geweest op de grootste FunX-hits, ze heeft een zomer lang Europa afgereisd om op verschillende podia te staan, ze was te zien in het populaire programma Expeditie Robinson en volgende maand komt er zelfs een hele documentaire over haar uit. Genoeg om over bij te praten dus en daarom kwam de veelbesproken vrouw langs in de Avondshow bij FunX.

Klachten na expeditie robinson

Gekleed in een comfortabele witte blouse en met een grote lach op haar gezicht kwam de vlogger/model/artiest de studio ingelopen. Famke is op die healthy lifestyle en daarom geen cola en chips voor haar, maar verse gemberthee en popcorn. "Ik ben superhappy," vertelt ze stralend, "Het gaat alleen niet helemaal goed met mijn stem." De 19-jarige heeft aan haar deelname aan Expeditie Robinson een paar gezondheidsklachten opgelopen. Zo kon ze een tijdje niks eten zonder er buikkrampen van te krijgen en is ze continu aan het hoesten: "Ik weet ook niet wat er aan de hand is."

Famke vindt het nog steeds jammer dat ze al zo snel uit het programma lag. Ze had zich zo goed voorbereid dat ze helemaal ready was om de finale te halen: "Je wil niet weten wat ik er allemaal voor gedaan heb." Het is een bizar seizoen van het survivalprogramma, door de vele kandidaten die nu al hebben opgegeven. Voor Famke was opgeven geen optie, ze wilde er pas uit als ze eruit gestemd zou worden. "Ik had schijt aan alles. Die ratten waren niet leuk, maar ja... boeiend."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bierdouche

Famke was vorig misschien wel een van de meest gehate artiesten in Nederland. Terugkijkend kan ze het begrijpen dat mensen in het begin haar muziek niet konden waarderen. Inmiddels ligt dat anders. Ze heeft nu veel fans - op haar Instagram alleen al heeft ze 623.000 volgers - en mensen reageren positiever op haar muziek. Helaas zullen er altijd haters tussen blijven lopen. FunX-dj Jaimy merkte op dat er de afgelopen zomer veel bier naar haar gegooid is tijdens optredens. Famke vertelt dat dat vooral in België was: "Daar moeten ze het ook een keer doen. Gooi maar lekker, die mensen moeten ook een keer een pleziertje hebben."

Het boeit Famke allemaal niet meer, ze is namelijk een ster geworden in het ontwijken van de glazen: "Ik ben inmiddels zo hard getraind dat ik als een soort van Sonic op het podium sta. Als iemand een biertje gooit, dan ontwijk ik het zo." De artieste had ook kunnen zeggen: 'laat maar zitten, ik heb mijn geld al', zoals Lil Kleine, maar dat ziet Famke niet zitten.

"Je moet je realiseren dat je fans voor jou komen naar de club. Je bent daar maar eens in de zoveel tijd en dan vind ik dat je daar wel moet blijven staan. "

Vloggen en rappen

Vloggers die rappers worden, dat blijft toch een dingetje. Inmiddels heeft ze zich volledig gestort op haar muziekcarrière, maar toch is ze nog met iets bezig voor haar YouTube-kanaal. "Het is wel allemaal muziekgerelateerd, hoor." Natuurlijk kan ze nog niet vertellen wat ze precies gaat doen - dat is nog geheim - maar ze licht wel een tipje van de sluier op.

"Het wordt een leuke serie waarin ik 'meisjes dingen' ga doen met mannelijke artiesten."

Verder werkt Famke nu hard aan haar EP, waar alleen maar nieuwe nummer op staan. Hoe, wat wanneer? Dat kan ze niet zeggen: "Ik hou alles topsecret. Ik hou ervan om het in één keer te droppen als een soort verrassing." Wat ze wel vertelt is dat er zowel solonummers als featurings op komen te staan en dat ze haar fans gaat verrassen met een heleboel verschillende stijlen.

Famke Facts

Jaimy vroeg Famke ook nog het hemd van het lijf over allerlei random feitjes. Zo kwam hij erachter dat ze nooit zonder een pen voor handtekening de deur uitgaat, thuis graag in flamingosloffen loopt en een blote buik bij een tinderprofielfoto's een echte no go vindt: "Als die foto dan ook nog van een afstandje is, dan is het al helemaal erg. Zo van: kijk alleen naar mijn body, want mijn hoofd is niet om aan te zien."

Wil je wat meer diepgaande informatie over Famke? Dan moet je vooral haar documentaire checken die op 4 november uitkomt. Famke vond het "heftig, maar leuk" om mee te werken aan de docu. Je krijgt een hele andere kant van Famke te zien.

"Ik vertel over hoe ik vroeger was en hoe hard ik heb gewerkt om te komen waar ik ben. Je ziet dat ik kapot ben en met dikke wallen in het vliegtuig zit. Of dat ik ziek het podium opga. Je ziet ook wel echt heftige dingen."

Ster advertentie
Ster advertentie