STER Advertentie
STER Advertentie

Deze profvoetballer valt op mannen en komt er openlijk voor uit

Deze profvoetballer valt op mannen en komt er openlijk voor uit
Brunopress

Zaterdag 30 juni 2018 - 17:29 uur

|

Door:

Kavita

Over het algemeen wordt de voetballerij gedomineerd door mannen. Maar wanneer je er als speler voor uitkomt dat je je ook seksueel aangetrokken voelt tot hetzelfde geslacht, ligt dat best gevoelig. Toch kwam de Amerikaanse profvoetballer Collin Martin uit de kast. De 23-jarige middenvelder speelt bij Minnesota United en liet een aantal uur voor een Pride evenement van de club, via twitter weten dat hij homo is. 

steun

Collin speelt in de Major League Soccer en dat is de hoogste voetbalcompetitie in Amerika. Zijn familie, vrienden en voetbalteam wisten al dat hij op mannen valt en dat heeft zijn besluit om openlijk uit de kast te komen, een stuk makkelijker gemaakt. 

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

onveilig

Ook in Nederland zijn weleens voetballers uit de kast gekomen, zoals Wensley Garden. Maar de oud-profvoetballer, die bij Helmond Sport speelde, kwam pas na zijn carrière uit de kast. Hij voelde zich dan ook vaak onveilig in de voetbalwereld. 

Amsterdam Pride

Op dit moment maakt Amsterdam zich klaar voor de jaarlijkse Pride! De Canal Parade, met o.a. onze FunX boot, vindt zaterdag 4 augustus plaats, maar dit weekend gaat het evenement al van start! De regenboogvlag wordt gehesen en de stad staat in het teken van de LHBT-community. Check hier alles wat er te doen is tijdens de Pride. 

Populair op FunX.nl