OMG

Nieuwe Disney-attractie met Sneeuwwitje krijgt kritiek om 'kus zonder toestemming'

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Nieuwe Disney-attractie met Sneeuwwitje krijgt kritiek om 'kus zonder toestemming'

Disneyland Park in Californië renoveerde onlangs de attractie van Sneeuwwitje. Na meer dan een jaar dicht te zijn geweest vanwege de lockdown, werd de attractie vorige week eindelijk onthuld. Een van de nieuwe elementen van de attractie viel echter niet bij iedereen in de smaak. Het gaat om de scène uit de Disneyfilm uit 1937 waarbij de prins Sneeuwwitje weer tot leven kust.

Einde attractie

De attractie van Sneeuwwitje was oorspronkelijk een eng ritje met als hoofdthema de kwaadaardige koning. Dat is nu compleet aangepast. Het ritje gaat nu meer over Sneeuwwitje en de zeven dwergen. De attractie eindigt met een kus van de prins aan Sneeuwwitje, die op dat moment ogenschijnlijk dood is na het eten van een giftige appel van de koningin. Met de kus verbreekt de prins de vloek die op Sneeuwwitje rust en komt ze weer tot leven.

Kritiek

Katie Dowd en Julie Tremaine, die allebei het pretpark mochten bezoeken om een recensie te schrijven over de nieuwe attractie, zijn niet te spreken over deze laatste scène. In een artikel op SF Gate schrijven ze dat de prins Sneeuwwitje kust zonder dat ze daar toestemming toe kan geven. "En het kan geen ware liefde zijn als maar één persoon weet wat er gebeurt", schrijven de vrouwen. "Het is moeilijk te begrijpen waarom Disneyland in 2021 kiest voor een scène met zulke ouderwetse ideeën over wat een man mag doen bij een vrouw."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie