Naar homepage
OMG

Deze Instagrammer uit Oekraïne is een real life Rapunzel

  1. Newschevron right
  2. Deze Instagrammer uit Oekraïne is een real life Rapunzel

De 34-jarige Alyona heeft wel een heel bijzonder kapsel. De Instagrammer uit Oekraïne is sinds haar vijfde niet meer naar de kapper geweest en heeft daardoor nu een bos van maar liefst 1.80 meter lang. Een soort real life Rapunzel dus.

Schoonheid

Alonya's haar is nu zo lang dat het zelfs over de grond sleept. Niet erg comfortabel zou je zeggen, maar zelf is ze er superblij mee. Volgens haar wordt de schoonheid van een vrouw bepaald door de lengte van haar haar. "Van kinds af aan zei mijn moeder tegen me dat een lange vlecht de vrouw siert. Haar worden leven voort in mijn hart en ziel", vertelt Alonya aan The Lad Bible. "Voor mij is natuurlijke schoonheid ware schoonheid. Daarom is mijn haar zo lang. Zo openbaar ik mijn innerlijke wereld, een deel van mij en mijn ziel."

Reacties

Haar lange bos haar bezorgt Alonya veel positieve reacties. "Veel mensen komen naar me toe om te zeggen hoe ongebruikelijk en mooi het tegenwoordig is." Via Instagram krijgt ze naast enthousiaste reacties, veel rare verzoekjes in haar dm. "Mensen vragen of ze mijn haar mogen ruiken." Ook krijgt ze veel huwelijksaanzoeken. "Maar daar reageer ik niet op, want ik wil mannen geen valse hoop geven."

Verzorgen

Alonya is trots op haar lange lokken en zou geen ander kapsel meer willen. Het vergt alleen wel veel onderhoud. De Instagrammer moet haar haar minstens twee keer per dag kammen. Om klitten te voorkomen draagt ze het zoveel mogelijk in een vlecht of knot. Het wassen van haar haren kost haar ook veel moeite. "Ik was mijn haar een keer per week en dat proces neemt zeker een uur in beslag."

Naast de vele uren die in de verzorging van haar haar gaan zitten, kan Alonya geen situaties bedenken waarin haar haar een belemmering is. "Het enige is dat ik er af en toe per ongeluk op stap."

Ster advertentie
Ster advertentie