Entertainment

Model Emily Ratajkowski maakt statement op cover met okselhaar

foto: Instagram: emrata
  1. Newschevron right
  2. Model Emily Ratajkowski maakt statement op cover met okselhaar

Emily Ratajkowski ken je misschien wel van haar sexy Instagramfoto's, grote modecapagnes of de videoclip van Robin Thicke's Blurred Lines. Het supermodel siert nu opnieuw een cover, die van de Amerikaanse Harper's Bazaar, en die zorgt voor nogal wat reacties. Emily maakt daarop met haar okselhaar namelijk een duidelijk feministisch statement.

"Geef vrouwen de kans om te zijn wat ze willen zijn - zo veelzijdig als het maar kan."

Eigen keuze

In het bijbehorende artikel licht Emily toe waarom ze het zo belangrijk vindt dat vrouwen niet veroordeeld worden op basis van hun kledingkeuze of het wel of niet scheren van hun lichaamshaar. "Zolang de beslissing mijn eigen keuze is, is het de juiste keuze. Uiteindelijk zijn de identiteit en seksualiteit van een persoon aan hem- of haarzelf en niemand anders."

"Voor mij is lichaamshaar een kans voor vrouwen om hun vermogen om te kiezen uit te oefenen. Een keuze gebaseerd op hoe zij zich willen voelen en hun associaties met het wel of niet hebben van lichaamshaar. Op sommige dagen heb ik de neiging om me te scheren, maar soms laat het laten groeien van mijn lichaamshaar me sexy voelen. En er is geen juist antwoord, geen keuze, die me wel of niet een feminist maakt."

Wisselende reacties

De reacties op de foto zijn wisselend. Zo zijn er veel mensen die het hypocriet vinden of hun walging uiten en zeggen helemaal klaar te zijn met het - in hun ogen voorheen 'perfecte' - model. Aan de andere kant komt er ook veel positief geluid van - vooral vrouwen - die Emily enthousiast supporten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Famke Louise

Het is niet de eerste keer dat een foto met okselhaar onder de aandacht komt. Eerder dit jaar stond Famke Louise op de cover van LINDA.meiden met zo'n zelfde statement. Aan Giorgio en Vanessa legde ze toen uit dat ze mensen wilde wakker schudden: "Waarom mag een man sommige dingen wel doen en een vrouw niet?"

Ster advertentie
Ster advertentie